Infosessie: Astma en allergie bij kinderen

Kind ruikt aan geplukte boombloesem
Kind met puffer in de lente buiten

Korte samenvatting van het evenement

Het pollenseizoen lijkt dit jaar niet op te houden, met de vele grote pieken ervaren we allergie volop rond ons heen. Ook van de natuur die thuis binnenwaait kunnen kinderen enorme last ervaren. Volg deze infosessie georganiseerd door LM i.s.m. Astma en Allergiekoepel vzw en Huis van Jef.

Prijs

€ 5.00 p.p.

Inschrijven!

Inschrijven kan voorlopig enkel via activiteiten.ov@lm.be of 09 235 72 90. Vermeld bij inschrijving 'infosessie astma en allergie', je gegevens en voor hoeveel personen je wenst te in te schrijven.

Maar liefst 5% van de volwassenen en 12% van de kinderen in Vlaanderen kampt met astma. Ongeveer 20% van de Vlaamse bevolking heeft last van één of meerdere allergieën. Toch is het voor veel mensen niet helemaal duidelijk hoe ze daar het best mee kunnen leven of omgaan.

Astma en allergie zijn twee begrippen die vaak door elkaar gehaald worden, maar ze kunnen onafhankelijk van elkaar optreden. De aanleg om astma en allergieën te ontwikkelen is erfelijk.

Veel kinderen vertonen allergische reacties. Deze reacties veroorzaken niet altijd klachten en kunnen zelfs bij volledig gezonde kinderen worden ontdekt. Hoewel allergische reacties theoretisch vanaf de geboorte kunnen voorkomen, zien we ze in de praktijk meestal vanaf de leeftijd van 3 tot 4 maanden.

Tijdens deze infosessie zal Christine Baelus van Astma en Allergiekoepel vzw een overzicht geven van de ontwikkeling van allergieën. Ze zal uitleggen wat de symptomen zijn, hoe de diagnose wordt gesteld, welke preventieve maatregelen er zijn, hoe de behandeling verloopt en zal ook enkele praktische tips geven.

Kind smeert zalf op allergische reactie of eczeem