Infosessie: Mee-leven met een gezinslid dat aan zelfdoding denkt

Troostende handen vasthouden
Moeder troost dochter

Korte samenvatting van het evenement

Suïcidepreventie is vaak gefocust op de suïcidale persoon. Als familie en vrienden worden betrokken, dan is dat vaak als zorgvrager in functie van het helingsproces van de suïcidale persoon.

Prijs

€ 5.00 p.p.

Inschrijven!

Inschrijven kan voorlopig enkel via activiteiten.ov@lm.be of 09 235 72 90. Vermeld bij inschrijving 'infosessie mee-leven', je gegevens en voor hoeveel personen je wenst te in te schrijven.

Gesprekken met meer dan gezinsleden en hulpverleners uit verschillende settings binnen de geestelijke gezondheidszorg tonen aan dat de impact vaak langdurig, onvoorspelbaar en zeer ingrijpend is op veel domeinen van het leven met ernstige gevolgen op korte en lange termijn. Daarom zijn familieleden en vrienden niet enkel zorgdragers, maar samen met de suïcidale persoon ook zorgvragers.

Wat de ervaringen en noden van de mensen rond een suïcidaal persoon zijn, werd verwerkt in de nieuwe website mee-leven.be.

Tijdens de infosessie gebruikt lector en onderzoeker Alexandre Reynders de inhoud van de website als leidraad. Er wordt samen bekeken hoe suïcidepreventie en zorg voor familie en vrienden elkaar kunnen versterken.

Achteraf krijg je de mogelijkheid om na te praten met een drankje.

Koppel troost elkaar knuffelend