Voordracht 'Uitgeslapen wakker worden'

vrouw met slaapproblemen
vrouw met slaapproblemen

Korte samenvatting van het evenement

25 à 30 % van de Belgen slaapt slecht en bij 10 tot 15 % van de volwassenen gaat het om chronische slaapproblemen. Op dinsdag 22 november 2022 licht Bruno Ariens, huisarts uit Herenthout, slapeloosheid toe op een wetenschappelijk onderbouwde manier. 

Prijs

GRATIS

Mensen met slaapproblemen grijpen te vaak naar slaapmiddelen. België zit nog steeds in de Europese kopgroep qua gebruik van slaap- en kalmeermiddelen. Ongeveer 10 % van de Belgische bevolking is een regelmatige gebruiker, vrouwen beduidend meer dan mannen. Het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen is echter niet zonder gevaar, want na één week treedt reeds gewenning en zelfs verslaving op.

Toch kan slapeloosheid op een andere, gezondere manier aangepakt worden. Om je hierover te informeren, organiseert dienstencentrum ‘Convent’, in samenwerking met de vzw Liever Thuis LM, een boeiende gratis voordracht.

De voordracht wordt gegeven door Bruno Ariens, huisarts uit Herenthout en auteur van het boek ‘Uitgeslapen wakker worden: een gids voor een betere nachtrust’. Hij licht eerst de aanpak van slapeloosheid toe op een wetenschappelijk onderbouwde manier, om nadien enkele oefeningen te bespreken die het piekeren tijdens de nacht kunnen vermijden. De oefeningen kunnen ook toegepast worden op kinderen.

Schrijf je in bij Liever Thuis LM: 02/542 87 09 of lieverthuis@lm.be.

vrouw met slaapproblemen