Webinar 'Geluk vinden zonder het te zoeken' door professor Lieven Annemans

Sleutel tot geluk
Sleutel tot geluk

Korte samenvatting van het evenement

Op donderdag 16 december vertelt professor dokter Lieven Annemans tijdens een webinar hoe we gelukkig kunnen leven zonder geluk gretig op te zoeken. Het webinar is geïnspireerd op zijn nieuwste boek Geluk vinden zonder het te zoeken.

Prijs

€ 7.00 p.p.

Waarover gaat het webinar?

De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen onder ons verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen we dingen waarvan we denken dat het ons goed doet. Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk zonder zich te bekommeren om hun omgeving en beseffen vaak te laat dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen dan weer nagenoeg geen kansen op een goed bestaan.

Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk. We kunnen samen het geluk vinden zonder het te zoeken. En dat is essentieel. Want in een samenleving met een hoog geluksniveau leeft men gemiddeld langer, gezonder en beter, en is er ook minder geweld, haat en criminaliteit.

Er zijn zowel kleine als grote dingen in ons leven die ons ware geluk bepalen en waar wij als samenleving en als individu vat op hebben. Een gelukkig bestaan wordt zo een positieve nevenwerking van ons gezamenlijk denken en handelen.

Vrouw typt op laptop.

Wie is professor Lieven Annemans?

  • Hoogleraar in de gezondheids- en welzijnseconomie aan de faculteiten geneeskunde van de UGent en de VUB;
  • Al 25 jaar actief als gezondheidseconoom en legt sinds enkele jaren ook toe op het thema welzijn en geluk.
  • Hij was gedurende 8 jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en publiceerde al meer dan 300 internationale wetenschappelijke studies.
  • Auteur van enkele boeken waaronder Je geld of je leven in de gezondheidszorg (Van Halewijck 2017) en Gezondheidseconomie voor niet-economen (Pelckmans Pro 2018).
  • Momenteel titularis van de NN-Ugent Leerstoel ‘perspectieven op een gezond en gelukkig leven’ en voorzitter van het Vlaams Maatschappelijk Relancecomité.
Professor Lieven Annemans