Webinar 'Slaapproblemen: uitgeslapen wakker worden'

vrouw met slaapproblemen
vrouw met slaapproblemen

Korte samenvatting van het evenement

Zo'n 25 à 30 % van de Belgen slaapt slecht en bij 10 tot 15 % van de volwassenen gaat het om chronische slaapproblemen. Huisarts Bruno Ariens geeft tips om uitgeslapen wakker te worden. Het webinar wordt gratis aangeboden door Onbegrensd LM en Liever Thuis LM. 

Prijs

GRATIS

25 à 30 % van de Belgen slaapt slecht en bij 10 tot 15 % van de volwassenen gaat het om chronische slaapproblemen.

Mensen met slaapproblemen grijpen te vaak naar slaapmiddelen. België zit nog steeds in de Europese kopgroep qua gebruik van slaap- en kalmeermiddelen. Ongeveer 10 % van de Belgische bevolking is een regelmatige gebruiker, vrouwen beduidend meer dan mannen. Het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen is echter niet zonder gevaar, want na één week treedt reeds gewenning en zelfs verslaving op.

Toch kan slapeloosheid op een andere, gezondere manier aangepakt worden. Om je hierover te informeren, organiseert de vzw Liever Thuis LM een boeiende gratis webinar.

Het webinar wordt gegeven door Bruno Ariens, huisarts uit Herenthout en auteur van het boek ‘Uitgeslapen wakker worden: een gids voor een betere nachtrust’. Hij licht eerst de aanpak van slapeloosheid toe op een wetenschappelijk onderbouwde manier, om nadien enkele oefeningen te bespreken die het piekeren tijdens de nacht kunnen vermijden. De oefeningen kunnen ook toegepast worden op kinderen.

vrouw met slaapproblemen

Praktische informatie

Wanneer? Maandag 28 november 2022 van 20u00 tot 21u30 (inloggen kan vanaf 19u45)

Waar? Online (via Microsoft Teams)

Interesse? Schrijf je in via lieverthuis@lm.be. We bezorgen je enkele dagen op voorhand de link waarop je dient te klikken om deel te nemen.