Arbeidsongeschikt? Bezorg ons tijdig je vakantieattest

Ben je arbeidsongeschikt​ en bezorgde je ons nog geen ingevuld vakantieattest? Dan zijn we wettelijk verplicht om 24 vakantiedagen van je ziekte-uitkering in te houden en loop je het risico om in december bijna geen uitkering te krijgen. Bezorg ons daarom voor december je vakantieattest ingevuld door je werkgever of werkloosheidsinstelling.

Voor de vakantiedagen die nog open staan, mogen wij als ziekenfonds geen vervangingsinkomen uitbetalen. Daarom is het belangrijk dat je ons voor december die informatie geeft via het vakantieattest, ingevuld door je werkgever of werkloosheidsinstelling. Als we die informatie niet krijgen, gaan we ervan uit dat je nog al je vakantiedagen moet opnemen. In dat geval moeten we dus 24 dagen van je uitkering afhouden.

Arbeidsongeschikt invaliditeit uitkering attest

Op het moment dat we je vakantieattest ontvangen, herberekenen we de uitkering voor december. Opgelet, vermeld op het vakantieattest steeds het saldo of het aantal opgenomen verlofdagen of -uren en niet het bedrag van het ontvangen vakantiegeld.

Er zijn twee soorten vakantieattesten: enerzijds is er het algemene vakantieattest, anderzijds is er het vakantieattest voor personen die progressief tewerkgesteld zijn​. Laat het invullen door je werkgever of werkloosheidsinstelling en bezorg het zo snel mogelijk aan je ziekenfonds.