e-Loket: Hoe eID gebruiken?

Opgelet

We werken momenteel aan een verbeterde versie van het e-Loket. Daardoor zal het binnenkort niet meer mogelijk zijn om onze e-Loket app te downloaden. De desktopversie van ons e-Loket blijft echter wel beschikbaar via onze website.

e-Loket: jouw elektronisch dossier

Geen tijd om je te verplaatsen naar een kantoor of contact op te nemen met je ziekenfonds? Dan is je elektronisch dossier of het e-Loket iets voor jou! 

e-Loket login

Ik kan niet inloggen op het e-Loket via mijn elektronische identiteitskaart

Indien je niet kan inloggen via je elektronische identiteitskaart, raden wij je aan om de onderstaande aanbevelingen te lezen:

  • De software eID moet correct geïnstalleerd zijn op je computer. Je kan deze downloaden door hier te klikken.
  • De drivers die geleverd werden met de kaartlezer voor een elektronische identiteitskaart, moeten correct geïnstalleerd zijn op je computer.
  • De virtuele machine Java moet correct geïnstalleerd zijn op je computer en up-to-date zijn. Je kan de laatste versie downloaden door hier te klikken.
  • Je besturingssysteem (Windows, Mac OS, Linux) en je browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox) moeten up-to-date zijn.

Indien je, ondanks dit alles, nog steeds niet kan inloggen, raden we je aan om in te loggen met het klassieke identificatiemiddel.

Java
Heb je een probleem om je aan te loggen met je eID? Dan kan het zijn dat dit te maken heeft met Java. Je moet hiervoor de virtuele Java-machine installeren. Je vindt hier alle informatie over Java.

Ga hier na of Java correct werkt op je computer. Lukt dit niet? Dan kunnen we je helaas niet helpen.

Windows 8
Je vindt hier een aantal tips voor het oplossen van problemen met het gebruik van Java in Windows 8.

Oudere browsers en Mac
We kunnen gebruikers van oudere browsers (bv. Internet Explorer 7) en van Mac niet bijstaan als ze problemen hebben.

Je eID werkt wel op andere sites
Dat is perfect mogelijk. We werken niet rechtstreeks met Fedict maar met de tussenstap 'Saviscio Single Sign On Portal'. Door die tussenstappen is het mogelijk dat de Java-applet soms wel en soms niet werkt met een onderbreking van een paar minuten.

Wij dringen bij onze leveranciers aan om de service in de toekomst te verbeteren. In afwachting kun je op een veilige manier aanloggen met je rijksregisternummer en paswoord.