Elisabeth, hockeykampioen dankzij LM MUTPLUS.be

Dankzij haar Hospitaal-Plus 200-verzekering kon Elisabeth beroep doen op alle nodige zorgen

Elisabeth, hockeykampioen dankzij LM MUTPLUS.be

Op bezoek bij... Elisabeth

Hockeyspeelster Elizabeth Bléret ademt sport. Jammer genoeg scheurde ze haar kruisbanden bij een val tijdens het fietsen. Gelukkig kon ze via LM rekenen op de juiste behandeling. Ondertussen is ze terug aan het sporten zonder enige zorgen of risico’s.

 

Elizabeth is 35 jaar, lerares Duits in het secundair onderwijs en moeder van twee kinderen. Toen ze lid werd bij LM sloot ze ook een Hospitaal-Plus 200-verzekering af. “Mijn begeleider Bernard Lauwers raadde me aan om een aanvullende verzekering te nemen. Zo zou ik niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij een ziekenhuisopname”, vertelt Elizabeth.

Een keuze die heel wat zorgen wegnam in april 2022 toen ze tijdens een gezinsuitstap met haar fiets viel. “Op zich viel de val zelf wel mee. Ik viel uit stilstand omdat ik een andere fietsers liet passeren. Maar de fiets viel bovenop mijn knie waardoor mijn kruisbanden scheurden (nvdr., de kruisbanden zorgen voor de stabiliteit van knie). Op 2 juni 2022 werd ik geopereerd. Om me hierop voor te bereiden, volgde ik verschillende sessies fysiotherapie.”

60 sessies

Dankzij haar verzekering kreeg Elizabeth een vergoeding voor zowel het deel van dan de operatie dat de mutualiteit niet dekte als de nazorg bij haar thuis. “Na de operatie kreeg ik 60 fysiotherapiesessies”, vertelt Elizabeth. “Zonder de hospitalisatieverzekering zou ik maar voor 18 sessies een vergoeding krijgen. De Hospitaal-Plus 200-verzekering dekt de kosten die bij de operatie horen tot drie maanden erna en één maand ervoor.”

Opnieuw hockey

Elizabeth speelt hockey in Nijvel bij de Koninklijke Pingouin Hockey Club. Voor ze met een gerust hart de training kon hervatten, moest haar knie volledig hersteld zijn. “Enkele maanden geleden begon ik terug met hardlopen, zwemmen en fietsen. Voor hockey moesten mijn kniespieren helemaal genezen zijn. Sinds kort kon ik eindelijk de hockeytraining hervatten, net op tijd voor de winterstop”, lacht Elizabeth.

ML helpt ook met braces

Naast de kosten van de ziekenhuisopname en de nazorg dekt de Hospitaal Plus 200-verzekering ook de kosten voor zorgmateriaal. In Elizabeths geval ging het om een kniebrace die ze enkele weken na de operatie moest dragen. “De brace kostte bijna 700 euro. Mijn verzekering dekte grotendeels dit bedrag. Ik wist niet dat ik hiervoor een vergoeding zou krijgen. Een aangename verrassing toen ik erachter kwam!”

Een snel antwoord

LM garandeert een snelle financiële tussenkomst. En dat kan ook Elizabeth bekoren. "Zodra ik alle nodige documenten had ingediend, betaalde LM in minder dan drie weken het geld terug. Ik was verbaasd dat het zo snel ging.”

Twee soorten ziekenhuisverzekeringen

Om aan de verwachtingen van haar leden te voldoen, biedt LM twee hospitalisatieverzekeringen aan: Hospitaal-Plus 100 en Hospitaal-Plus 200. Beiden dekken de medische kosten in geval van ernstige ziekte, zowel met als zonder ziekenhuisopname. Hieronder vindt u een overzicht. Zo weet je meteen welke formule het best bij je past.

Ontdek de verzekeringsproducten van de Liberale Mutualiteit.