LM Oost-Vlaanderen geboortevoordelen

Zwangerschapspakket tot 160 euro

Vanaf de vierde maand zwangerschap krijg je een zwangerschapspakket met onder andere een bon van 80 euro voor de LM Zorgshop. De bon geldt voor iedere LM-ouder.

Illustratie geboorte

Zwangerschapsconsulent

Bij een geboorte komt ook heel wat administratie kijken. LM helpt je graag om goed voorbereid de kraamperiode in te gaan. Onze consulent komt gratis langs om je vragen te beantwoorden rond moederschapsrust, ouderschapsverlof, kraamzorg, premies aanvragen, kinderopvang,...

Zwangerschapsconsulent Audrey doet videocall

Geboortepremie en cadeaubon tot 400 euro

Elke LM-ouder ontvangt bij de geboorte of adoptie een premie van 100 euro. 

LM geeft je als ouder 100 euro budget om te spenderen in de onze webwinkel. Zijn beide ouders lid, dan krijgen jullie samen 200 euro budget. 

Illustratie geboorte olifantjes
 • Borstvoedingspremie tot 375 euro

  Als mama ontvang je een borstvoedingspremie van 125 euro per periode van twee maanden borstvoeding. De maximale tussenkomst bedraagt 375 euro voor wie minstens zes maanden borstvoeding gaf. Voor meer informatie kan je steeds gratis terecht bij onze LM Zwangerschapsconsulent

 • Vrouw in rood hemd geeft borstvoeding aan baby

  Borstvoedingskoffer

  Borstkolven brengt heel wat vragen met zich mee. Een vroedvrouw kan je hierin medisch begeleiden. LM Oost-Vlaanderen stelde een koffer samen met een verzameling afkolftoestellen. Voor elke situatie is een geschikt toestel. De LM Zwangerschapsconsulent komt gratis bij jou op bezoek met de borstvoedingskoffer, zorgt voor professionele begeleiding en beantwoordt al je vragen. 

 • baby in draagdoek

  Draagdoekkoffer

  Baby's zijn rustiger wanneer ze de warme van hun ouder voelen. Een draagdoek is daarom een zeer geschikt instrument om die geborgenheid aan je kleine spruit te bezorgen. LM Oost-Vlaanderen stelde een koffer samen met een verzameling draagdoeken. De LM zwangerschapsconsulent, ook gecertificeerd draagdoekconsulent, komt gratis bij jou op bezoek met de draagdoekkoffer en zorgt voor professionele begeleiding en beantwoordt al je vragen.

Kinderopvang en noodopvang zieke kinderen

Je kindje naar de crèche brengen is goed voor zijn of haar fysieke en psychische ontwikkeling. Omdat het ook wel een flinke hap uit je budget neemt, betalen we voor elk kind jonger dan drie jaar tot 60 euro per jaar terug. 

LM Oost-Vlaanderen heeft ook zijn eigen kinderopvanginitiatief: Lemmieland. Er zijn crèches in Zulte, Deinze, Eeklo, Lokeren & Hamme. 

Wanneer je kind plots ziek wordt en niet naar school op opvang kan, helpen wij je uit de nood. Doe een beroep op de thuisoppasdienst naar keuze of het LM ZorgPunt. De tussenkomst bedraagt tot 20 euro per uur met een maximum van 18 uur per kalenderjaar en per kind. 

Drie kinderen spelen met blokken in kinderopvang

Begeleiding voor en na de bevalling, kraamzorg en watergewenning

LM biedt een tegemoetkoming van 45 euro (5 euro per sessie), bovenop de mogelijk wettelijke terugbetaling voor begeleiding voor en na de bevalling. Per zwangerschap worden maximaal 9 sessies vergoed. Vrije keuze uit: perinatale kinesietherapie, zwangerschapsyog of -zwemmen.

De eerste weken thuis met je baby vergen een grondige organisatie en aanpassing. Om alles vlot te laten verlopen kan je de dienst kraamzorg inschakelen. Die kan helpen met huishoudelijke taken. Voor elk kind ontvang je een tussenkomt van 5 euro per uur voor maximum 30 uur, ofwel 150 euro per aangesloten pasgeborene.  

Bewegen is gezond, ook voor baby's. Als je baby een lessenreeks babyzwemmen of watergewenning volgt, krijg je een tussenkomst van maximaal 35 euro per kalenderjaar. 

baby die zwemt in een zwembad

Korting in de LM Zorgshop

Luiers, eetsets, afkolftoestellen of zwangerschapskussens,... als LM-lid krijg je 15% korting op alle verkoopartikelen in de LM Zorgshop.

LM Zorgshop gedeelte voor moeder en kind