LM Oost-Vlaanderen jeugdvoordelen

Loopfiets, zwemvest of step voor elke tweejarige

Om kinderen op jonge leeftijd bewegend te houden, schenken we na de verjaardag elke aangesloten tweejarige een loopfiets, zwemvest of step.

Loopfiets step zwemvest
 • Sportprikkel

  Tot 18 jaar krijg je elk kalenderjaar tot 35 euro terug als je gaat sporten en lid bent van een erkende sportclub. Ook watergewenning en peuterturnen komt in aanmerking.

 • Schoolreizen

  Wie op reis gaat met de klas krijgt een tussenkomst tot 50 euro. De tegemoetkoming bedraagt 5 euro per overnachting, tot 10 overnachtingen per kalenderjaar. Alle schoolreizen met overnachting komen in aanmerking.

  Voor kleuters geldt de tussenkomst ook zonder overnachting

 • Jeugdbeweging

  Is je kind lid bij de Chiro, Scouts of een andere erkende jeugdbeweging? Dan betaalt LM jaarlijks 15 euro van het lidgeld terug.

Jeugdkampen en speelpleinwerking

Jongeren van 2 tot 18 jaar die tijdens een schoolvakantie deelnemen aan een jeugdkamp krijgen een tussenkomst tot 50 euro per kalenderjaar (5 euro per overnachting). Alle vakanties georganiseerd door erkende verenigingen, zoals Scouts- en Chirokampen, komen in aanmerking.

Illustratie jongeren met trekrugzak

Logopedie

LM geeft een tussenkomst van 8,50 euro per zitting, maximaal 100 sesies of 850 euro per LM-lid. Dat wanneer er geen terugbetaling is voorzien in de wettelijke ziekteverzekering of het aantal terugbetalingen is opgebruikt.

Jong kind met krullen oefent letters bij de logopediste

Orthodontie

Een beugel voor je kind is duur. Bij LM kan je een tussenkomst tot 1.050 euro voor een gewone orthodontische behandeling krijgen. Ga eerst langs bij de adviserend arts van je ziekenfonds en dien je aanvraag in voor de 15e verjaardag van je kind.

Ontdek ook onze extra hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen.

orthodontie fille
 • Behandeling plasproblemen

  LM komt voor 50% tussen in de behandeling op voorschrift van een arts. De maximale tussenkomst bedraagt 100 euro voor jongeren t.e.m. 18 jaar.

 • Anticonceptie

  Jongeren die recht hebben op kinderbijslag krijgen tot 30 euro per jaar terugbetaald voor de pil, condoom of andere voorbehoedsmiddelen.

 • Psychologische behandeling bij kinderen en jongeren

  Steeds meer jongeren krijgen te maken met psychologische problemen. Om professionele hulp toegankelijker te maken, geeft LM een tussenkomst tot 120 euro aan jongeren voor psychologische begeleiding.

Schoolprojecten

LM trekt met gezonde projecten naar de scholen! Een gezonde levensstijl aannemen begint al in de kleuterklas. Met onze projecten Poets je tanden, Recht je rug & Stel je grenzen willen we alle Oost-Vlaamse scholen helpen hun kinderen en jongeren bij te leren over gezondheid. 

Een project op jouw school? Elke Oost-Vlaamse school kan een beroep doen op ons aanbod.

Mascotte Lemmie op een groepsfoto met een klas jonge kinderen

Crejaksie

Skiën, knutselen of naar de alpacaboerderij ? Crejaksie biedt de meest uiteenlopende en straffe vakanties! Daarnaast organiseert Crejaksie ook vakanties voor mensen met een beperking.

Lid bij LM? Dan mag je rekenen op een flinke korting.

Kinderen of jongeren die deelnemen aan een zomervakantie georganiseerd door de jeugddienst Crejaksie of Sportievak krijgen bij elke deelname 20 euro zakgeld.

Altijd al gedroomd om zelf monitor te zijn? Crejaksie organiseert opleidingen om animator te worden.

kinderen spelen

Vakantie voor zieke kinderen, kinderen met beperking of kinderen met obesitas

Voor kinderen kan een vakantie een goede invloed hebben op de gezondheid, zeker voor kinderen met een ernstige ziekte of een beperking. Daarom komt LM tussen in de kosten van een specifieke doelgroepvakantie tot 22 euro per overnachting met een maximum van 14 overnachtingen. 

Heb je een kind van 2 tot en met 18 jaar dat aan obesitas lijdt? Dan kun je rekenen op een tussenkomst van 22 euro per overnachting voor specifieke vakanties in binnen- of buitenland met begeleiding op maat.

Ook kinderen met een verhoogde kinderbijslag en tegemoetkoming hebben hier recht op.

jongen met beperking aan zee