LM Oost-Vlaanderen ondersteunt jou

Hop-in

Een rit nodig naar je dokter, specialist of ziekenhuis? Rij mee met de chauffeurs van Hop-in, de vrijwilligersorganisatie van LM Oost-Vlaanderen.
Ook voor niet-medisch vervoer kan je gebruikmaken van Hop-in. Onze vrijwilligers helpen je bij voorbeeld met een rit naar de kapper of de bank.

Hop-in wil een steun zijn voor iedereen die het moeilijk heeft. Schakel daarom onze Hoppers in voor een praatje, een wandeling of om samen boodschappen te doen

rolstoelvervoer

LM Zorgkas

Ben je zwaar zorgbehoevend, heb je een beperking of ben je een oudere met een zorgnood? Dan heb je misschien recht op één van de tegemoetkomingen van de Vlaamse sociale bescherming. De LM-Zorgkas doet onderzoek naar de aanvraag voor erkenning en betaalt de zorgbudgetten uit.

Mains jeunes qui tiennent les mains d'une personne âgée

Respijthuis

In een respijthuis, zoals Villa Rozerood in De Panne, is er niet alleen een gepaste zorgondersteuning voor het zieke kind aanwezig. Ook gezinsleden kunnen op adem komen. Gezinsleden van het zieke kind genieten een tussenkomst van 10 euro per nacht in een erkende instelling, met een maximum van 14 nachten per kalenderjaar.
 

Meisje in ziekenhuisbed banner
 • Ergotherapeutisch advies

  Onze ergotherapeuten adviseren je over hulpmiddelen of noodzakelijke aanpassingen aan de woning om thuis te revalideren. Ze delen ook tips om je makkelijker te verplaatsen of gewoonten aan te passen. Ze komen op afspraak bij je thuis.

 • Juridisch advies

  Nood aan rechtsbijstand? Je kan in alle LM-kantoren terecht voor gratis juridisch advies voor alle problemen of vragen van juridische, administratieve of sociale aard.

 • Dienst maatschappelijk werk

  Onze maatschappelijk werkers, ergotherapeuten en zorgconsulenten staan voor je klaar met advies en ondersteuning. Wie ernstig ziek is of revalideert, heeft zorgen nodig. Onze maatschappelijk werkers helpen je met vragen over thuiszorg en tegemoetkomingen.

  Zij zoeken naar oplossingen voor sociale en psychische problemen bij langdurige ziekte of bij ontslag of opname in het ziekenhuis. Zij zorgen ook voor de aanvraag van thuiszorgdiensten zoals thuisverpleging, poetshulp of gezinshulp.

Bandagist

Braces, steunkousen en zolen, orthopedie, rolstoelen, scooters, stomamateriaal en (borst)prothesen. Wie hulpmiddelen op maat nodig heeft, kan bij LM gratis een beroep doen op een bandagist.

Kom in de LM Zorgshops langs voor een consultatie in alle vertrouwen.

Vrouw in rolstoel met knie in brace

Hulpmiddelen huren of kopen

LM-leden krijgen een korting van 15% op elke aankoop in de LM Zorgshop. Je kan er terecht voor een ziekenhuisbed, een personenalarmsysteem, krukken, revalidatietoestellen, een aerosoltoestel, steunkousen, incontinentiemateriaal, enz. 

Man van de LM Plus uitleendienst plaatst een rolstoel op het rek in een magazijn.
 • Zorgconsulenten

  Bij een opname in het ziekenhuis komt heel wat kijken. LM helpt je om je opname en ontslag goed voor te bereiden. Onze zorgconsulent komt gratis bij je thuis of in het ziekenhuis langs om al je vragen te beantwoorden en om ervoor te zorgen dat ook de herstelperiode vlot verloopt.

 • Medische apps

  Als lid van LM ontvang je een terugbetaling van 20 euro per jaar voor medische apps voor o.a. de opvolging van patiënten met hartritmestoornissen, epilepsie, kanker, diabetes, slaapstoornissen en revalidatieapps. 

 • VIEF

  Vief wil ouderen zoveel mogelijk bij het maatschappelijk leven betrekken via hun lokale afdelingen. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals uitstappen, voordrachten, tentoonstellingen, vakanties en studiedagen.

 • Niet-dringend ziekenvervoer

  Voor niet-dringend vervoer is er een tussenkomst mogelijk bij opname in of ontslag uit het ziekenhuis of hersteloord en bij meerdere behandelingen (radio- en chemotherapie, nierdialyse, revalidatie, enz.). 

Psychologische begeleiding voor volwassenen

LM biedt alle leden een tussenkomst in de kostprijs van psychologische begeleiding of een cursus mindfulness. Wij voorzien een terugbetaling tot 60 euro per jaar.

Man mediteert in zetel

Thuiszorgdiensten, aanvullende diensten en gezinszorg

Revalideren of langer thuis wonen? We zoeken naar de beste oplossingen voor zorgbehoevenden en mantelzorgers. Onze maatschappelijk werkers en zorgconsulenten staan in voor de aanvraag van thuiszorgdiensten.

LM geeft een tussenkomst van 0.30 euro per gepresteerd uur door een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met een maximum van 60 euro per kalenderjaar.

Verpleegster verzorgd oudere dame