Herfstvaccinatie voor het versterken van je bescherming

29 Jul 2022

Wie gevaccineerd is tegen COVID-19 loopt minder kans om zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis opgenomen te worden of te overlijden. Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen. Een boosterprik zorgt ervoor dat de bescherming opnieuw naar een hoger niveau wordt getild.

Sinds de start van de pandemie waren er telkens sterke heropflakkeringen in het najaar. Vanaf september zullen alle volwassen daarom de kans krijgen om hun persoonlijke bescherming te versterken met een booster om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

    • De herfstbooster is aanbevolen voor de meest kwetsbare mensen (personen vanaf 65 jaar, mensen met een verzwakte immuniteit) en voor al wie werkt in de zorgsector
      80-plussers die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster kregen, krijgen in de herfst ook best een vaccinatie (met minimaal drie maanden tussentijd).
    • Ben je ouder dan 18 jaar, heb je geen risicofactoren voor COVID-19 en werk je niet in de zorgsector? Dan is de herfstbooster voor jou een vrijblijvend aanbod.
    • Minderjarigen kunnen nog geen herfstbooster krijgen, tenzij ze door gezondheidsproblemen een hoger risico hebben op ernstige ziekte door COVID-19. Stagiairs die werken in de zorgsector kunnen een herfstbooster krijgen.
  • Lees meer over het herfstvaccin tegen COVID-19.