Algemene vaccins

Dokter zet spuit in arm
Vaccinatie

Vaccins

Bij LM kan je rekenen op een tussenkomst van 30 euro per kalenderjaar in het remgeld van alle vaccins die voorkomen op de lijst van het BCFI​zoals tegen griep, rubella en pneumokokken.

De tussenkomst geldt niet voor wie in aanmerking komt voor een gratis vaccin in het kader van een vaccinatiecampagne van de overheid.

Dokter zet spuit in arm
  • Wat moet je doen?

    Bezorg ons het BVAC-attest afgeleverd door je apotheker. Voor reisvaccins geldt ook het LM-attest ingevuld door het vaccinatiecentrum.

Vaccin tegen humaan papillomavirus

Meer dan 80% van de mensen loopt vroeg of laat een HPV-infectie (humaan papillomavirus) op, maar merkt er gelukkig niets van. In sommige gevallen kan HPV leiden tot onder andere baarmoederhalskanker en andere anogenitale kankers, mond- en keelkankers en genitale wratten.

Vaccinatie beschermt tegen de meest voorkomende types van het HPV-virus. In Vlaanderen wordt het vaccin gratis aangeboden aan alle meisjes én jongens (nieuw vanaf dit jaar) in het eerste jaar secundair onderwijs (of geboren in 2007 voor sommige groepen in het buitengewoon onderwijs). De ouders moeten wel hun toestemming geven voor de vaccinatie.

Meisje krijgt vaccinspuit van dokter in arm
  • Voorwaarden

    • De tussenkomst is sinds 2019 gratis voor jongens en meisjes uit het eerste middelbaar (toediening op school)
    • indien deze vaccinatie niet werd toegediend in het eerste middelbaar bestaat er voor meisjes van 12 tem 18 jaar een gedeeltelijke terugbetaling.

Lees ook...