Webinar 'Het gevaar van de tuut: hoe je oorsuizen kunt vermijden'

tinnitus
tinnitus

Korte samenvatting van het evenement

Een piep, ruis, zoem of brom horen zonder de aanwezigheid van een externe geluidsbron in de omgeving: tinnitus of oorsuizen komt vaker voor dan je denkt. Tijdens dit gratis webinar leer je er alles over. 

Prijs

GRATIS

Een piep, ruis, zoem of brom horen zonder de aanwezigheid van een externe geluidsbron in de omgeving: tinnitus of oorsuizen komt vaker voor dan je denkt. Zo’n 10 tot 15 procent van de volwassenen heeft er last van. Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben zoals lawaaitrauma, ooraandoeningen, ouderdomsslechthorendheid, nekproblemen, mentale overbelasting,… De gevolgen van tinnitus zijn niet min: concentratieproblemen, slaapproblemen, vermoeidheid en emotionele problemen. Daarnaast hebben stress en angst een invloed op de manier waarop mensen oorsuizen ervaren. Het is dan ook moeilijk om een kant-en-klare oplossing aan te bieden.

In dit gratis webinar gaat professor Hannah Keppler dieper in op het ontstaan van tinnitus, hoe je het kan voorkomen en deelt ze manieren om de klachten te verminderen. Met de festivalzomer in het vooruitzicht willen we als ziekenfonds de nadruk leggen op de preventie en bescherming van je oren. Zowel bij jonge kinderen, volwassenen als ouderen. 

tinnitus