e-Loket: ​​Hoe inloggen of inschrijven?

Opgelet

We werken momenteel aan een verbeterde versie van het e-Loket. Daardoor zal het binnenkort niet meer mogelijk zijn om onze e-Loket app te downloaden. De desktopversie van ons e-Loket blijft echter wel beschikbaar via onze website.

e-Loket: jouw elektronisch dossier

Geen tijd om je te verplaatsen naar een kantoor of contact op te nemen met je ziekenfonds? Dan is je elektronisch dossier of het e-Loket iets voor jou!

e-Loket login

Hoe inloggen of inschrijven?

Je kunt je aanmelden op je e-Loket op drie manieren: 

 1. Aanmelden met je rijksregisternummer 
  Geef je rijksregisternummer in. Het rijksregisternummer bestaat uit 11 cijfers. Je vindt dit nummer op je identiteitskaart. Vul je zelfgekozen wachtwoord in. 
 2. Aanmelden met je elektronische identiteitskaart (eID) of token
  Om je aan te melden met je eID, heb je een kaartlezer nodig. Plaats je eID in de kaartlezer en klik op ‘Aanmelden’. Geef je pincode in en bevestig.  
 3. Aanmelden via de itsme-app
  Met de itsme®-app laat je makkelijk weten wie je bent en log je overal veilig in. Meer informatie over de app vind je via www.itsme.be.
 • Nieuwe gebruiker

  Ben je een nieuwe gebruiker? Dan moet je je aanmelden met je eID of token. Eens je aangemeld bent, kun je zelf een wachtwoord kiezen om in te loggen met je rijksregisternummer.

  Nog vragen? Stel ze ons via het contactformulier. We helpen je zo snel mogelijk verder.

 • Je privacy?

  Je persoonlijk dossier is bijzonder goed beschermd en is enkel toegankelijk voor jou. Wij garanderen dat de communicatie op een sterk beveiligde manier plaatsvindt.

 • Problemen bij aanmelding?

  Ben je LM-lid (of bezocht je onze site al eerder) maak dan eerst even je cachegeheugen leeg. Doe je dit niet, dan kan je problemen ondervinden bij de aanmelding.

 • Meld een probleem

  Ondervind je een probleem met het e-Loket? Surf dan naar de contactpagina​ en kies als onderwerp ‘e-Loket’.