Hoe registreren en aanmelden?

Max helpt je bij je eerste kennismaking met My LM

Om toegang te krijgen tot My LM moet je (altijd) eerst een account aanmaken. Laat je helpen door Max, onze digitale assistent, die het haarfijn uitlegt in het filmpje hieronder.

Veelgestelde vragen rond het registreren en aanmelden bij My LM

 • Hoe kan ik me registreren voor My LM?

  Wanneer je via de centrale aanmeldpagina je eigen regio hebt gekozen onder 'Aanmelden', kom je terecht in het aanmeldvak van My LM. Klik onderaan op 'Maak een account aan'. Volg vervolgens de instructies.

  Max, onze digitale assistent, legt je aan de hand van een handig stappenplan in een filmpje uit hoe je jezelf kan registreren voor My LM.

 • Het lukt me niet om me te registreren voor My LM. Hoe komt dit?

  Controleer of probeer volgende zaken even uit:

  1. Ben je al lid van LM? 
   Je moet lid zijn van LM om je te kunnen registreren voor My LM. Geniet van tal van voordelen voor ieder LevensMoment en word vandaag nog lid
    
  2.  Is je (huidige) e-mailadres gekend bij je ziekenfonds?
   Koos je ervoor om je te registeren voor My LM via mail? Het is noodzakelijk dat een werkend en actueel e-mailadres gekoppeld kan worden aan My LM om je ervoor te kunnen registreren. Neem contact op met je ziekenfonds als je denkt dat je (huidige) e-mailadres nog niet gekend is, zo kunnen zij dit in orde brengen in je dossier.
    
  3.  Is je (huidige) gsm-nummer gekend bij je ziekenfonds?
   Koos je ervoor om je te registeren voor My LM via sms? Het is noodzakelijk dat je huidige gsm-nummer gekoppeld kan worden aan My LM om je ervoor te kunnen registreren. Neem contact op met je ziekenfonds als je denkt dat je (huidige) gsm-nummer nog niet gekend is, zo kunnen zij dit in orde brengen in je dossier.
    
  4.  Koos je voor je eigen ziekenfonds in de regiokiezer om aan te melden bij My LM?
   Het is noodzakelijk dat je in de regiokiezer bij het aanmeldvak op de centrale aanmeldpagina koos voor je eigen ziekenfonds. Je kan controleren bij welk LM-ziekenfonds je bent aangesloten door te kijken naar de drie cijfers in de rechterbovenhoek van je blauwe klevers.
    
  5. Kijk naar het bovenstaand filmpje van Max
   Max gidst je door het registratieproces aan de hand van een handig stappenplan dat slechts enkele minuten van je tijd in beslag neemt.

  Nog steeds problemen bij het aanmelden? Neem contact op met je ziekenfonds. Zij helpen je graag verder.

 • Ik had al een account via e-Loket, kan ik dezelfde login gebruiken voor My LM?

  Ook al had je een account op het oude e-Loket, je zal je opnieuw moeten registreren voor My LM. Volg hiervoor de uitleg vanuit de explainer video hier bovenaan de pagina.

 • Op welke manieren kan ik me aanmelden bij My LM?

  Er zijn twee manieren waarop je je kan aanmelden bij My LM. Opgelet: dit kan pas na registratie van je account: 

  1. Aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord
   Bij het registreren van je account binnen My LM heb je een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord ingesteld die je kan gebruiken om je aan te melden.

   Ga voor een veilig wachtwoord van 8 tot 24 tekens : gebruik een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

   Ben je je wachtwoord, gebruikersnaam of beide vergeten?
   Geen probleem: aan de hand van je rijksregisternummer kan je steeds je account heractiveren. Volg hiervoor de instructies die je krijgt wanneer je op 'wachtwoord vergeten', 'Gebruikersnaam vergeten' of 'Gebruikersnaam en wachtwoord vergeten' klikt.
    

  2. Aanmelden via CSAM, de veilige toegangspoort tot diensten van de overheid

   Via CSAM krijg je verschillende opties om je veilig te kunnen aanmelden:

   Met je elektronische identiteitskaart (eID) of token
   Om je aan te melden met je eID, heb je een kaartlezer nodig. Plaats je eID in de kaartlezer en klik op ‘Aanmelden’. Geef je pincode in en bevestig.
    
   Aanmelden via de itsme-app 
   Met de itsme®-app laat je makkelijk weten wie je bent en log je overal veilig in. Meer informatie over de app vind je via www.itsme.be.

  Ben je nog niet geregistreerd? Kijk dan naar bovenstaand filmpje waarin Max, onze digitale assistent, je uitlegt hoe je dat kan doen.

 • Het lukt me niet om me aan te melden met mijn elektronische identiteitskaart, wat nu?

  Meld je je voor de eerste keer aan bij My LM? Gebruik dan je gebruikersnaam en wachtwoord in plaats van je elektronische identiteitskaart. Bij een eerste aanmelding is het niet mogelijk om via de CSAM-opties aan te melden.

  Indien je na een eerste aanmelding nog steeds niet kunt inloggen via je elektronische identiteitskaart, raden wij je aan om onderstaande tips nog even door te nemen:

  • De software eID moet correct geïnstalleerd zijn op je computer. Je kan deze downloaden door hier te klikken.
  • De drivers die geleverd werden met de kaartlezer voor een elektronische identiteitskaart, moeten correct geïnstalleerd zijn op je computer.
  • De virtuele machine Java moet correct geïnstalleerd zijn op je computer en up-to-date zijn. Je kan de laatste versie downloaden door hier te klikken.
  • Je besturingssysteem (Windows, Mac OS, Linux) en je browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox) moeten up-to-date zijn.

  Indien je, ondanks dit alles, nog steeds niet kan inloggen, raden we je aan om in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 • Het lukt me niet om me aan te melden via itsme, wat nu?

  Meld je je voor de eerste keer aan bij My LM? Gebruik dan je gebruikersnaam en wachtwoord in plaats van itsme®. Bij een eerste aanmelding is het niet mogelijk om via de CSAM-opties aan te melden.

  Indien je bij een tweede of latere aanmelding nog steeds niet kan inloggen, raden we je aan om in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 • Ik ben mijn wachtwoord, gebruikersnaam of beide vergeten, wat nu?

  Aan de hand van je rijksregisternummer kan je steeds je account heractiveren. Volg hiervoor de instructies die je krijgt wanneer je op 'wachtwoord vergeten', 'Gebruikersnaam vergeten' of 'Gebruikersnaam en wachtwoord vergeten' klikt in het aanmeldvak van My LM.

 • Wat met mijn privacy?

  Je persoonlijk dossier is bijzonder goed beschermd en is enkel toegankelijk voor jou of de mensen waarvan jij hebt bepaald dat ze toegang mogen hebben tot je dossier. Voor meer informatie rond privacy zie ook algemene voorwaarden van My LM.

 • Waar kan ik loginproblemen melden?

  Ondervind je een probleem bij het registreren, aanmelden of gebruik van My LM? Surf dan naar de contactpagina​ en kies als onderwerp ‘My LM’.

Ontdek je digitale ziekenfonds My LM!

Geen tijd om je te verplaatsen naar een kantoor of contact op te nemen met je ziekenfonds?
Raadpleeg en beheer je eigen digitale dossier via ons nieuwe platform My LM.

My LM mock-up login op laptop