Handicap

Een handicap heeft een impact op je leven. Heb je extra zorg, hulpmiddelen en/of aanpassingen in je thuissituatie nodig? Dan kan je hiervoor bij de Dienst Maatschappelijk Werk van LM terecht.

Koppel met vrouw met handicap neemt selfie
 • Hulpmiddelen en aanpassingen

  Ben je rolstoelafhankelijk en heb je een drempelbrug nodig om jouw woning in te rijden? Kan je niet meer in bad? Is de plaatsing van een inloopdouche noodzakelijk of wens je een badlift? Dan kom je misschien in aanmerking voor een tussenkomst van het VAPH. Voor de tussenkomsten in de hulpmiddelen baseert het Vlaams Agentschap zich op een refertelijst.

 • Persoonsvolgend budget voor meerderjarigen

  Het persoonsvolgend budget (PVB)is een budget op maat waarmee je als meerderjarige zorg en ondersteuning kunt inkopen binnen je eigen netwerk, bij vrijwilligersorganisaties, individuele begeleiders, professionele zorgverleners en bij door het VAPH vergunde zorgaanbieders. 

 • Persoonlijk assistentiebudget voor minderjarigen

  Met een persoonlijk assistentiebudget (PAB) kan je assistentie voor je kind thuis of op school organiseren en financieren.

  • De assistenten helpen jou bij huishoudelijk werk, lichamelijke verzorging, hulp bij dagbesteding en verplaatsingen,...
  • Enkel minderjarigen kunnen een persoonlijk assistentiebudget aanvragen: je aanvraag moet voor je 18de verjaardag afgerond zijn.
  • Ben je ouder dan 18 jaar? Ga na of je aanspraak maakt op een persoonsvolgend budget (zie hierboven).

LM-Zorgwinkels

In de LM-zorgwinkels koop je hulpmiddelen tegen een gunstige ledenprijs: materiaal voor jonge gezinnen, comfort en veiligheid, persoonlijke zorg en medisch materiaal.

Hulp aan huis bij dame in rolstoel