Het verhaal van An

Elke dag twee keer poetsen, en bij elke tand tot drie tellen!

Hoezo, spaghetti is Italiaans? Intussen is het net zo Belgisch als frietjes en stoofvlees. Dat wordt smullen voor onze reporter Tim: hij mag mee kokerellen en aanschuiven aan tafel bij An en haar driejarige zoontje Felix. Die weet alles over de tandenfee!

Moeder en zoon bereiden eten voor

Denta Plus biedt een terugbetaling voor verschillende types tandzorg

Wist je dat bij LM je kinderen jonger dan 8 jaar een gratis hospitalisatie- en tandzorgverzekering kunnen krijgen? Die verzekering heet Denta Plus en ze is geen overbodige luxe: tandjes die scheef groeien, een eerste beugel… Reken niet op de tandenfee, maar op de goede service van je LM-ziekenfonds! Gratis voor kinderen tot 8 jaar!

Jongen bijt enthousiast in wortel aan tekentafel
  • Gezond koken. Meestal toch.

    Terwijl Tim groentjes snijdt, polst hij bij An en Felix naar hun kook- en eetgewoonten. “In de week eten we heel gezond met veel groenten, in het weekend iets minder gezond.” Wat betekent dan iets minder gezond? Felix: “Iets minder gezond, is niet gezond!” Staalharde kinderlogica.

  • Eén, twee, drie

    Elke dag poetst Felix twee keer zijn tanden, ook dankzij een slim trucje van de tandarts. Felix: “Ik moet bij elke tand tot drie tellen.” Toch eet hij graag snoep. Maar hij krijgt het niet vaak. “Soms zien wij ‘s avonds nog stukjes snoep tussen zijn tanden zitten en dan moeten wij hard poetsen.” vertelt An.

  • De tandenfee en de Sint

    Felix verbaast Tim met zijn kennis. “Als je tand stuk is, dan leg je die onder je kussen en neemt de tandenfee hem mee.” En ook zijn fopspeen is al weg: aan de Sint gegeven! Sterk. Mama An liet ooit via orthodontie en stomatologie aan haar gebit werken en twijfelde voor haar gezin geen seconde: “Ik heb meteen een tandzorgverzekering afgesloten voor ons drietjes. Want ooit heeft Felix misschien iets aan zijn tanden. Een goede verzekering is nodig van bij de start.”