LM op school

Gezonde scholen!

LM trekt naar de scholen met gratis projecten!
Ontdek ons aanbod in 2024.

Met onze leerrijke projecten voor de kleuter-, lagere en middelbare school willen we alle Oost-Vlaamse scholen helpen hun kinderen en jongeren bij te leren over gezondheid. 

In kader van onze preventieve opdracht als LM-ziekenfonds, komen wij leerlingen graag gratis iets bijleren over goede rughygiëne, gezonde tanden, mentale weerbaarheid, jonge mantelzorgers of duurzame en gezonde voeding.

Ieder scholenproject werd in 2023 verbeterd en vernieuwd! 

Interesse? 

Onze vertrouwde projecten

Lopend sinds 2017
 • Scholenproject: poets je tanden met draakje

  Poets je tanden

  Wat zijn gezonde tanden? Hoelang moeten we onze tanden poetsen? En hoe vaak? Wat zijn 'kiezen'? Allemaal vragen waar kinderen een antwoord op zullen krijgen in dit super tof project! Samen met onze mascotte Lemmie leren de kinderen hun tanden goed zelfstandig poetsen. Kinderen van het eerste leerjaar zijn zeker in staat om hun tanden te poetsen, maar vaak poetsen ze te kort of onvoldoende. Daar brengen wij verandering in!

  Iedere leerling krijgt een gratis tandenborstel, beker en zandloper en als kers op de taart, brengt Lemmie ieder kind een gepersonaliseerd tandenpoetsdiploma!

  Kostprijs: gratis
  Duur: 1,5 à 2 uur
  Aantal leerlingen: 1 klas/workshop

 • Scholenproject: recht je rug

  Recht je rug

  Een goede houding aanleren van jongs af aan is ontzettend belangrijk. Onze LM-ergotherapeut leert de kinderen spelenderwijs meer over hun rug, de spieren die we moeten versterken en de houdingen die ze kunnen aannemen wanneer ze schrijven of op de computer/tablet werken. We doen dit aan de hand van een reuzespelbord en leuke quizvragen, oefeningen ontworpen door de Belgische Vereniging Van Chiropractors en spelletjes.

  Onze mascotte, octopus Lemmie moedigt de kinderen aan en heeft zelf ook wat coole moves die hij de kleuters wil laten zien. 

  Kostprijs: gratis
  Duur: 1,5 à 2 uur
  Aantal leerlingen: 1 klas/workshop

 • Scholenproject: stel je grenzen

  Stel je grenzen

  Wat doe je wanneer een vriendje jou pijn doet? Hoe geef je aan dat je iets niet leuk vindt? Jongeren zijn vandaag mondiger dan vroeger. Maar dit betekent niet noodzakelijk dat ze weerbaar zijn.

  Daarom ontwikkelde LM een workshop waarbij we ons richten tot de leerlingen van het zesde leerjaar. Zij komen wel eens in contact met pestgedrag en gaan bovendien binnenkort naar de middelbare school. Met fysieke oefeningen, zelfreflectie en rollenspellen laten we hen nadenken over hun weerbaarheid.

  Kostprijs: gratis
  Duur: één volledige lesvoor- of namiddag
  Aantal leerlingen: 1 klas/workshop

NIEUW!

De geheime club van de M.Z.

Vanaf tweede middelbaar

Maar liefst 1 op de 5 jongeren is jonge mantelzorger. Dit gratis project is een coöperatief spel gericht op leerlingen uit het 2e t.e.m. 7e jaar van het secundair onderwijs met als doel een gesprek over jonge mantelzorgers op gang te brengen.

Kostprijs: gratis
Duur: twee lesuren
Aantal leerlingen: 1 klas/workshop

Met steun van Liever Thuis LM, ZoJong! en de Vlaamse Overheid. 

Scholenproject: de geheime club van de M.Z.

Jouw gezonde en duurzame boterhamdoos

Vierde leerjaar

In deze workshop maken wij samen met de leerlingen een gezonde, leuke, budgetvriendelijke en duurzame lunch voor die middag. We bespreken wat duurzame voeding is en hoe we voedselverspilling kunnen verminderen.

Kostprijs: gratis
Duur: één volledige lesvoormiddag
Aantal leerlingen: 1 klas/workshop

Scholenproject: gezonde boterhamdoos