LM Plus Podcast

Man en vrouw nemen een podcast op.

Podcast De Comeback

Hoe ga je om met een zware tegenslag? In deze podcastserie horen we het persoonlijke verhaal van gewone mensen die door ziekte of een ongeval in een spreekwoordelijk dal zijn terechtgekomen. Onze gasten vinden op één of andere manier steeds de kracht om terug te vechten. En zo tonen ze dat ook gewone mensen eigenlijk buitengewoon zijn.

Podcastopname met Sonja Masco
 • Aflevering 1: Sonja Masco

  Sonja Masco uit Opwijk is 54 jaar, echtgenote van Luc, moeder van twee volwassen kinderen en sinds 2015 drager van de ziekte van Parkinson. Een ziekte waar je geen label op kunt plakken, al denken veel mensen snel aan de beefziekte. Wat ging er door Sonja bij het horen van de diagnose? Wat veranderde in haar leven en hoe nam ze de handschoen op?

 • Aflevering 2: Laurence Bauffe

  Laurence Bauffe uit Zwevegem is leerkracht economie, partner van Mathieu, mama van Anaïs en Remi, en vooral een inspirator. Want hoewel Laurence al meer dan 13 jaar met een hardnekkige eetstoornis leeft, deelt ze haar pakkende verhaal met de wereld om het taboe te doorbreken en om lotgenoten te tonen dat een echt herstel geen utopie is.

 • Aflevering 3: Joke Massart

  Joke Massart uit Kersbeek-Miskom kreeg een aantal jaren geleden een kokende frietketel over zich heen. De fysieke gevolgen waren tweede- en derdegraadsbrandwonden aan haar gezicht, arm, buik en borst. De mentale weerslag kwam zo mogelijk nog harder aan. Maar stap per stap bereikte Joke een mijlpaal en ze is helemaal niet van plan om daar te stoppen. 

 • Aflevering 4: Jolien en Pieter-Jan

  Jolien Couvreur en Pieter-Jan Batsleer boeken een verre reis om daarna aan hun kinderwens te beginnen. Maar Jolien lijdt aan endometriose en dat maakt het kinderverhaal moeilijker. Een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, verschillende biochemische zwangerschappen, 2 ivf –pogingen, 7 terugplaatsingen. En toch blijft de hoop bestaan.

 • Aflevering 5: Céline en Matthias

  Céline De Vos wordt mama maar vraagt zich af waar die roze wolk blijft. En dat gevoel gaat van kwaad naar erger. Céline krijgt de diagnose postnatale depressie en zoekt samen met Matthias hulp om van dat slechte ik-gevoel een veel beter wij-gevoel te maken. Ze ontdekt de afdeling Moeder en baby van Karus en beseft na verloop van tijd dat het net de sterkste mama’s zijn die zich laten helpen.

 • Aflevering 6: Steffi Poriau

  Steffi Poriau beleeft niet de bevalling die ze had gewild. Ze krijgt haar weeën te vroeg en moet 40 uur lang alles uit de kast halen om haar zoon zo gezond mogelijk ter wereld te brengen. De angst en stress ontwikkelt zich uiteindelijk tot een postpartum psychose waarbij alles en iedereen moet wijken. Na een intense behandeling vindt Steffi uiteindelijk weer vaste grond onder haar voeten.

 • Aflevering 7: Michael Lievens

  Michael Lievens heeft als kind loensende ogen en kijkt daarom ongewild anders naar de dingen. Het scheelzien is het topje van de ijsberg. Michael moet veel meer energie verbruiken dan iemand anders om alledaagse taken uit te voeren die anderen vanzelfsprekend vinden. Op een donker moment vindt hij een lichtpunt in visuele therapie en hij beslist om die ervaring te delen.

 • Aflevering 8: Sam

  Op de middelbare school voelt Sam dat er iets niet klopt. Tijdens zijn hogere studies krijgt hij de tijd om uit te zoeken wat en ontdekt hij zijn plaats in de maatschappij. Maar de (weg naar de) transitie loopt niet vanzelfsprekend. Er is de wachttijd vol twijfel en onvrede met een depressie als gevolg. Maar soms is het voldoende als één iemand in je gelooft.

 • Aflevering 9: Kristof en Katarsis

  De jeugd van Kristof is zoals die van zoveel jongeren in Vlaanderen. Maar toch zorgen de puzzelstukjes uit zijn leven voor een verhaal vol onmacht, afhankelijkheid, isolatie en verdriet. Zijn drugsverslaving heeft een functie: omgaan met die etterende pijn uit zijn verleden. Maar centrum voor verslaafdenzorg Katarsis in Genk brengt verandering.

 • Aflevering 10: Jelle Verdijck

  Jelle Verdijck heeft tijdens zijn jeugdjaren redenen genoeg om ongelukkig te zijn. Maar dat laat hij niet toe. Hij zet elke dag zijn masker van normale, gelukkige Jelle op. Zo lang als het kan. Rond zijn zestiende levensjaar doet hij een eerste poging tot suïcide, een hevig signaal dat leidt tot iets meer dan het huisje-tuintje-boompje-kindje-verhaal.

Waar kan ik de podcast van LM Plus beluisteren?

Klik hierboven op de link bij de aflevering of zoek LM Plus De Comeback op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Logo Podcast De Comeback
 • Hoe luisteren op Spotify?

  • Open de app Spotify op je smartphone of surf naar spotify.com.
  • Tik onderaan (app) of links (website) op Zoeken (vergrootglas) en geef ‘LM Plus De Comeback’ in. Klik eventueel ‘Podcasts en shows’ aan.
  • Tik op het logo van de podcast en kies een aflevering.

   

 • Hoe luisteren op Apple Podcasts?

  • Open de app Podcasts op je Apple toestel (iPhone, iPad, MacBook of iMac).
  • Tik op Zoeken (vergrootglas) en geef ‘LM Plus De Comeback’ in.
  • Tik op het logo van de podcast en kies een aflevering.
 • Hoe luisteren op Google Podcasts?

  • Open de app Podcasts op je Android toestel of surf naar podcasts.google.com.
  • Geef als zoekopdracht ‘LM Plus De Comeback’ in.
  • Tik op het logo van de podcast of kies een aflevering.
 • Wat is een podcast?

  Een podcast kun je zien als een luisterverhaal of radioprogramma dat je kunt beluisteren waar en wanneer het jou uitkomt via een streaming platform zoals Spotify of Apple Podcasts. De inhoud van de podcast kan informatief of verhalend zijn: van een boekbespreking of inzicht in de Duitse grammatica tot een serie over onopgeloste misdaden.

 • Vanwaar komen podcasts?

  De podcast, een samensmelting van iPod en broadcast, werd in 2004 geboren wanneer audiofragmenten via de iPod beschikbaar kwamen. De grote doorbraak kwam pas later, in 2014, toen de Amerikaanse podcast Serial meer dan 3 miljoen downloads per aflevering haalde. In 2017 creëerde de podcastreeks Bob eenzelfde effect in België en Nederland. In 2020 zorgden Spotify én de coronacrisis voor een explosie van de podcast.

 • Wanneer komt er een nieuwe aflevering uit?

  We publiceren zes afleveringen op een jaar, dus elke twee maanden mag je een nieuwe aflevering verwachten.