LM Plus Terug Naar Werk-coördinator

Vrouw in rolstoel met laptop

Terug Naar Werk-traject

Wie lang arbeidsongeschikt is, vindt het vaak moeilijker om weer aan een job te geraken. Daarom is er nu een Terug Naar Werk- of TNW-traject, een vrijwillig traject waarbij een coördinator van jouw ziekenfonds jou begeleidt op zoek naar aangepast werk, ander werk of eventueel een gepaste opleiding.

Man aan bureau helpt andere man in terug-naar-werk-traject
 • Wie komt in aanmerking voor een Terug Naar Werk-traject?

  In principe komt iedereen die arbeidsongeschikt is én nog over voldoende fysieke en psychische vaardigheden beschikt in aanmerking voor een TNW-traject.

 • Hoe wordt een Terug Naar Werk-traject opgestart?

  Ofwel wordt een TNW-traject opgestart door de adviserend arts van je ziekenfonds die je doorverwijst naar een TNW-coördinator, ofwel neem je op eigen initiatief, tijdens je periode van arbeidsongeschiktheid, contact op met de TNW-coördinator van je ziekenfonds.

 • Wat doet de TNW-coördinator?

  Tijdens een eerste contactmoment legt de TNW-coördinator je uit hoe hij jou zal begeleiden en hoe hij jouw traject zal opvolgen. 

  Op basis van jouw specifieke situatie bepalen jullie daarna samen de eerste stap van de werkhervatting. 

  Daarnaast is de TNW-coördinator ook een brugfiguur tussen de verzekerde, de behandelende arts, de adviserend-arts van het ziekenfonds en de VDAB.

Heb je nog vragen of wil je graag een Terug Naar Werk-traject opstarten? Ga langs in een LM Plus-kantoor, contacteer een TNW-coördinator in je buurt of stuur een mail naar terugnaarwerk@LMPlus.be!