Dit is de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven, waar je informatie vindt over allerlei thema's zoals voeding en beweging, tabak, borstkanker en vaccinaties.
Op deze website vind je meer informatie over het bevolkingsonderzoek aangeboren aandoeningen dat door de Vlaamse overheid wordt georganiseerd om 12 ziektes op te sporen bij pasgeboren baby's.
Dit is de website van het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen. Op deze website vind je algemene informatie over vallen, informatie voor welzijns- en gezondheidszorgwerkers en Boebs (Blijf Op Eigen Benen Staan).
Omgevings- en gedragsfactoren kunnen het risico op vallen vergroten. Met behulp van de checklist kan je nagaan hoe veilig jouw huis is en waar verbeteringen mogelijk zijn.
Euromelanoma, een groepering van dermatologen, speelt een belangrijke rol bij de opsporing van verdachte huidvlekjes. Hun missie is het 'leren zien', d.w.z. het herkennen van huidvlekken die een gevaar voor de gezondheid betekenen. Op de website kan je leren hoe verstandig om te gaan met de zon en hoe snel te reageren als op de huid een kankervlekje ontstaat.
Dit is de website van het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Dit expertisecentrum wil de seksuele gezondheid in Vlaanderen bevorderen, binnen een internationaal perspectief.
De Tabak Stop Lijn zorgt voor een begeleiding op maat waardoor de kansen op succes stijgen. Daarnaast bieden zij een antwoord op al je vragen over roken, gewenning en hulp bij het stopppen. De Tabak Stop Lijn kan je bereiken op het gratis nummer 0800 111 00 of advies@tabakstop.be.
Dit is de website van de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT), waar je informatie over tuberculose en tabakspreventie vindt.
Deze website is een initiatief van Kom op tegen Kanker. Het is een neutrale kankerinformatiesite die alle mogelijke informatie over kanker bundelt, net als praktische informatie over waar kankerpatiënten terechtkunnen.
Wil je werk maken van je geluk? De geluksdriehoek van Gezond Leven helpt je met tools en inzichten om je gelukkig(er) te voelen. Je vindt er paktische tips, filmpjes, oefeningen en verhalen van (bekende) Vlamingen over verschillende geluksgerelateerde thema’s.
Bij Tele-Onthaal kan iedereen online op vaste tijdstippen terecht voor een gesprek wanneer het op een bepaald moment moeilijk gaat in het leven. Anonimiteit en vertrouwelijkheid staan voorop. Kijk op de Tele-Onthaal-website voor de precieze dagen en uren waarop je kunt chatten.
Dringend nood aan een gesprek? Dan kan je terecht bij Zelfmoordlijn1813. Het is een gratis telefonische hulpdienst die iedereen de mogelijkheid biedt om vrijuit en in volle vertrouwen te praten over moeilijkheden en zelfdodingsgedachten. Ook als je iemand kent die aan zelfdoding denkt, kan je bij de Zelfmoordlijn terecht. Bel naar het nummer 1813 of chat met een medewerker tussen 18u30 en 22u.
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kunt ze gratis en anoniem contacteren via het nummer 102, e-mail, chat of forum. Raadpleeg de website voor de precieze dagen en uren.