Nuttige links rond voeding

Dit is de website van de Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Hier vind je verschillende voedingsbrochures per leeftijdsgroep, links, enz. 

Deze website staat boordevol interessante voedingsinformatie en testen rond gezondheid. 

Deze website bevat een schat aan voedingsinformatie en informatie over de veiligheid en de herkomst van voedingsmiddelen. 

Met de educatieve projecten van Melk4kids maken kinderen van 3 tot 12 jaar op een speels manier kennis met het verhaal van de koe en de melk. 

Hier vind je alle informatie rond vegetarische voeding terug. 

Dit is de website van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Hier kan je terecht voor informatie over zowel voeding in het algemeen als voor informatie over specifieke voedingsmiddelen. 

Alles wat je moet weten over vis. 

Alles wat je moet weten over zout en hoe je minder zout kunt eten. 

Viasano draagt bij tot het voorkomen van obesitas en cardiovasculaire ziekten in België door het mobiliseren van alle lokale actoren in de stad of gemeente. 

Hier vindt je informatie over alles dat gerelateerd is aan de (op)voeding van baby’s en kinderen. 

Op deze website vind je informatie over eet- en gewichtsproblemen. 

Deze website bevat allerlei informatie over de problematiek overgewicht. 

Dit is de website van de Diabetes Liga en bevat alle informatie die je moet weten over diabetes. 

Deze website biedt uitgebreide informatie over het project Zoet Zwanger en over zwangerschapsdiabetes. 

Dit is de website van het Departement Zorg. Je vindt er gezondheidsinformatie, cijfergegevens rond gezondheid en dienstinstellingen.

Dit is de website van de Vlaamse Beroepsvereniging van diëtisten. Hier vind je onder andere informatie over de taken en de tarieven van een diëtist. 

Dit is de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven, waar je algemene informatie over voeding en beweging vindt. Hier kan je terecht voor zowel praktische tips als voor educatief materiaal.