Partners van LM Plus

Ouder koppel aan het knuffelen.

Shop lokaal

Als lid van LM Plus kun je genieten van een extra korting bij heel wat lokale shops en kleine handelszaken in Vlaanderen. Je krijgt de korting bij vertoning van een blauwe klever op jouw naam. Ben je zelfstandig en wil je graag deelnemen aan deze actie? Word dan partner van LM Plus.

Mama en dochter shoppen lokaal

avixi

Ben je lid van LM Plus en zoek je een sociaal verzekeringsfonds? Dan stellen we je graag voor aan avixi, een door de overheid erkend sociaal verzekeringsfonds dat ondernemers, zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen begeleidt bij de opstart van hun zaak, hun sociale zekerheid en aanvullende verzekeringen.

Sociaal verzekeringsfonds Incozina

Crejaksie

Zowel tijdens als buiten de schoolvakanties staat Crejaksie vzw​, dé jeugddienst van de Liberale Mutualiteit, garant voor een avontuurlijk, creatief en afwisselend programma aan vakanties en activiteiten voor kinderen van 5 tot 16 jaar. Crejaksie richt ook jaarlijks een monitorcursus in voor jongeren die net 16 zijn of worden. Daarnaast organiseert Crejaksie ook enkele vakanties gericht naar personen met een mentale en fysieke beperking.

kinderen spelen

i-mens

i-mens is de meest complete zorgorganisatie voor Vlaanderen en Brussel met 12.000 medewerkers en 2.200 vrijwilligers die al jaren actief zijn in welzijn en zorg aan huis. De zorgorganisatie is gegroeid uit Solidariteit voor het Gezin vzw en Thuishulp vzw en hun partners in de thuisverpleging. De pluralistische vzw biedt alle denkbare thuiszorg, van voor tot na de geboorte, opvang van jong en oud, verpleging en verzorging, hulp in huis. Ze organiseert ook kinderopvang en ontmoeting tussen ouderen. Daarbij staat niet winst maar wel de mens centraal. i-mens is humanistisch en gaat in zijn werking uit van vrijheid, gelijkwaardigheid en zelfbeschikking.

Vrouw verzorgt oude vrouw bij haar thuis

LEIF

​LEIF of het LevensEinde InformatieForum is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. In België kun je vijf wilsverklaringen opstellen: de negatieve wilsverklaring, de wilsverklaring euthanasie, een verklaring inzake de wijze van teraardebestelling, de verklaring voor orgaandonatie en de lichaamsschenking aan de wetenschap. LEIF wil allerlei vragen rond het levenseinde uitklaren en mensen wegwijs maken in de wetgeving.

Man op bank in park

Liever Thuis LM

​Heel wat mensen zorgen thuis voor een naaste die vanwege ouderdom, ziekte of handicap zorgbehoevend is. Omdat een thuiszorgsituatie niet vanzelfsprekend is en mantelzorgers extra ondersteuning verdienen, richtte de Liberale Mutualiteit in het jaar 2000 de vzw Liever Thuis LM op, een door de Vlaamse overheid erkende vereniging. Als een van de zes Vlaamse mantelzorgverenigingen zet de vzw Liever Thuis LM zich dagelijks in voor de ondersteuning van mantelzorgers en zorgbehoevenden. Zo kun je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bij de vereniging terecht met vragen over mantelzorg of thuiszorg.

Ouder koppel aan het knuffelen.

Onbegrensd LM

Onbegrensd LM (vroeger LVPH) is een actieve organisatie binnen de welzijnssector die mensen met een beperking een stem wil geven. Hun missie is mensen met een beperking mondiger maken en hen bewust te maken van hun talenten. Onbegrensd LM behartigt hun belangen en geeft advies waar nodig.

Jongen in rolstoel opent deur

Sportievak

Sportievak vzw is een dynamische sportfederatie die door Sport Vlaanderen erkend is en een uitgebreid vakantieaanbod heeft voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Sportievak heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen, sportkampen en vakanties, o.a. in het eigen sport- en vakantiecentrum aan de rand van het Comomeer in Italië. Ook voor een sportverzekering kun je bij Sportievak terecht.

Kinderen op de judomat

Vief

Vief is een sociaal-culturele vereniging en belangenbehartiger voor 50-plussers en gepensioneerden. Via een netwerk van plaatselijke afdelingen kunnen de leden deelnemen aan allerhande vrijetijds- en vormingsactiviteiten. Vief-leden vinden het fijn om elkaar te ontmoeten, om samen cultuur op te snuiven of om nieuwe leerervaringen op te doen.

oude dame trekt iemand voort

Zorgboetiek

In de Zorgboetiek vind je een uitgebreid assortiment aan materialen voor jong en oud, voor de actieve sporter of voor wanneer het wat moeilijker gaat. Je kunt er hulpmiddelen zoals een toiletstoel, een toiletverhoger, een bloeddrukmeter, een glucosemeter of een zitkussen aankopen aan een gunstige ledenprijs. Leden van LM Plus ontvangen namelijk steeds 15% ledenkorting op hun aankopen.

Een blik in de Zorgboetiek winkel in Roeselare.