LEIF

Levenseinde_euthanasie_nadenken_mentale_gezondheid

Een waardig levenseinde voor iedereen

LEIF staat voor LevensEindeInformatieForum, een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.

Wil je graag of moet je beslissingen nemen over het levenseinde? Raadpleeg dan het LEIFplan.

Levenseinde_euthanasie_nadenken_mentale_gezondheid

LEIFplan

Misschien word je op dit ogenblik met een belangrijk gezondheidsprobleem geconfronteerd of misschien wil je al nadenken over later en bepaalde zaken regelen? Het LEIFplan bevat alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissingen te kunnen nemen rond het levenseinde.

Het LEIFplan bestaat uit twee delen: alle informatie om samen te praten over hulp voor nu en later en de correcte voorafgaande wilsverklaringen. Of je nu of pas later hulp nodig hebt, je kan pas goed beslissen wanneer je goed geïnformeerd bent.

Je kunt het LEIFplan opvragen via www.LEIF.be of via een kantoor van LM.

  • LEIF website

    Oktdek LEIF, een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen.

  • LEIFplan

    In het LEIFplan vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen rond het levenseinde.

  • LEIF in je buurt

    In Vlaanderen vind je heel wat LEIFpunten waar je op bezoek kan gaan en je vragen over het levenseinde kan stellen.

LEIF en LM slaan de handen in elkaar

De Liberale Mutualiteit en LEIF willen patiënten nog beter informeren en ondersteunen bij hun vragen over een waardig levenseinde. Daarom krijgen alle maatschappelijk werkers van het liberaal ziekenfonds een doorgedreven opleiding over voorafgaande zorgplanning en meer concreet over wilsverklaringen.

Daarnaast organiseert  LM MUTPLUS.be ook enkele lezingen met professor Wim Distelmans.

 

Professor Wim Distelmans

Wim Distelmans, professor in de palliatieve geneeskunde, brengt voor jou de lezing ‘Een waardig levenseinde voor iedereen’. Distelmans is een van de pioniers in België voor de erkenning van palliatieve zorg en hij vocht zo’n twintig jaar geleden mee voor het recht op euthanasie. Volgens Distelmans moet wie dat wil in alle vrijheid voor een waardig levenseinde kunnen kiezen. Dat is ook waar LEIF (het LevensEinde InformatieForum), opgericht door de professor, naar streeft.

Tijdens de lezing licht Distelmans de euthanasiewet toe en gaat hij dieper in op de verschillende wilsverklaringen die je voorafgaand kunt opstellen. Verder beantwoordt hij vragen rond levenseinde en patiëntenrechten.

We organiseren de lezing op: