LM Oost-Vlaanderen anticonceptie

LM Oost-Vlaanderen
Anticonceptie

Anticonceptie

Veilig vrijen voorkomt niet alleen verrassingen, maar kan ook jouw gezondheid helpen beschermen. Wij investeren in een betere toegang tot voorbehoedsmiddelen! Je krijgt een terugbetaling tot 30 euro per jaar. De terugbetaling bestaat niet enkel voor de pil maar ook voor andere middelen zoals pleisters, spiraaltjes, de implantaatpil, vaginale ring, morning-afterpil en condooms. Bij LM Oost-Vlaanderen krijgen mannen ook een tussenkomst op hun vasectomie.

LevensMomenten - verliefd koppel
  • Wat moet je doen voor deze extra terugbetaling?

    • Vraag je apotheker naar het BVAC-attest.
    • Bezorg dit attest aan een medewerker in een LM-kantoor en de terugbetaling wordt op de bankrekening overgeschreven.
    • Voor een vasectomie (sterilisatie van de man) wordt de tussenkomst gestort op voorlegging van de factuur van de ingreep. 
    • Voor de morning-afterpil is de tegemoetkoming vanaf 1 april 2020 voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd. (zal ook automatisch verrekend worden bij de apotheek via de identiteitskaart) ​
  • Wat moet je nog weten?

    • Overleg met je huisarts welk voorbehoedsmiddel het meest geschikt is. Je kan op de website van Sensoa terecht voor meer informatie rond o.a. voorbehoedmiddelen, seks en intimiteit en relaties: www.allesoverseks.be.
    • De verplichte ziekteverzekering betaalt sommige voorbehoedsmiddelen al gedeeltelijk terug. Vrouwen tot 24 jaar genieten bij bepaalde contraceptiemiddelen een extra tussenkomst, vrouwen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming genieten ongeacht hun leeftijd van deze extra tussenkomst. Voor de morning-afterpil is er een tegemoetkoming voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd. In de meeste gevallen wordt de terugbetaling automatisch verrekend via het systeem van de derdebetaler.

Anticonceptiefolder

Ontdek de anticonceptievoordelen bij LM, de volledige anticonceptiecollectie en antwoorden op veelgestelde vragen.

Foto anticonceptie folder