LM Plus personenalarmsysteem (PAS)

Personenalarmsysteem met polszender rond hand oude man
LM Plus
Man
Vrouw

Personenalarmsysteem voor veiligheid in en rond je huis

Een personenalarmsysteem of PAS is een alarmtoestel waarmee je dag en nacht hulp kunt inroepen via een alarmcentrale. Het bestaat uit een toestel dat aangesloten is via de telefoonlijn of ingebouwde SIM-kaart en een zender die je rond de hals of pols kunt dragen. In geval van nood druk je op de knop van de zender en kom je automatisch in verbinding met de alarmcentrale van Z+. Zij contacteren dan de opgegeven hulpverleners of hulpdiensten.

Oudere man met personenalarm halszender en alarmsysteem
  • Je moet een beroep kunnen doen op minimaal drie personen die telefonisch oproepbaar zijn door de alarmcentrale van Z+.
  • Deze contactpersonen dienen toegang te hebben tot je woning en kunnen snel ter plaatse zijn (bij voorkeur binnen het kwartier). 
  • Minimaal twee van deze contactpersonen wonen op een verschillend adres.

 • Professionele interventie
  Sinds 2020 kan er professionele interventie ingeschakeld worden bij een noodoproep wanneer er geen of onvoldoende contactpersonen en/of mantelzorgers zijn. Hiervoor dient er wel een sleutelkluisje aanwezig te zijn.

  Waarborg
  Voor het alarmsysteem betaal je een waarborg van 20 euro.

  Huurprijs
  In de maandelijkse huurprijs zit het abonnementsgeld voor aansluiting bij de alarmcentrale inbegrepen. Voor de betaling van de huur ontvang je per kwartaal een factuur.
  De huurprijs voor een alarm via een vast telefoontoestel bedraagt 0,50 per dag of 0,40 euro per dag indien je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming.
  De huurprijs voor een alarm via een mobiel telefoontoestel bedraagt 0,90 euro per dag of 0,80 euro per dag indien je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming.
  Voor de garantie op professionele interventie betaal je 0,04 euro extra per dag, bovenop de gewone huurprijs.

  Installatiekost
  Éénmalig betaal je een installatiekost van 30 euro. Onze technieker zorgt voor de installatie en test het toestel. Er dient een stopcontact voor elektriciteit in de buurt van het telefoontoestel te zijn.

  Aansluiting
  Voor de aansluiting van het persoonlijk alarm gebruiken we toestellen met ingebouwde SIM-kaart.

  Interventiekost
  Als er een interventie met professionele hulpverleners nodig is, dan worden deze interventies integraal aan je aangerekend (interventie door thuisverpleegkundige tijdens de dag 45 euro, 's nachts 55 euro).
  Een interventie door een ambulancedienst wordt rechtstreeks door de vervoerder aan jou gefactureerd (interventie door ambulancedienst zonder vervoer naar het ziekenhuis 60 euro, met vervoer naar het ziekenhuis 75 euro).

  De tarieven op deze pagina gelden voor personenalarmsystemen die gehuurd worden sinds 2019. Er gelden afwijkende tarieven voor personenalarmsystemen die geïnstalleerd zijn vóór 2019. Voor meer informatie kun je terecht op het nummer 02 417 17 17 of via info@LMPlus.be.