Terugbetaling colitis ulcerosa

Buikpijn door colitis ulcerosa
Maag- en darmaandoeningen

Terugbetaling behandeling colitis ulcerosa

Als je aan colitis ulcerosa lijdt, dan krijg je tot maximum 150 euro per jaar terugbetaald.
Colitis ulcerosa is een chronische ontstekingsziekte van de dikke darm, waarbij de ontsteking zich beperkt tot het slijmvlies.  

Buikpijn door colitis ulcerosa
  • Per jaar krijg je tot maximum 150 euro terugbetaald voor de specifieke behandelingen, onderzoeken of geneesmiddelen van colitis ulcerosa. 
  • LM voorziet een tussenkomst van 50% in je eigen aandeel van specifieke behandelingen en onderzoeken die verband houden met colitis ulcerosa. Bijvoorbeeld: specifiek darmonderzoek of medicatie specifiek voor de behandeling van colitis ulcerosa. 
   Je eigen aandeel is wat je zelf nog moet betalen nadat het ziekenfonds en het RIZIV reeds zijn tussengekomen in de medische kosten van bepaalde behandelingen. 
  • Je krijgt het volledige lidgeld van een patiëntenvereniging van colitis ulcerosa van LM terugbetaald. 
 • Bezorg een bewijs van je gemaakte kosten of het ingevuld aanvraagdocument aan je ziekenfonds en op basis daarvan krijg je de terugbetaling. 

 • De terugbetaling bij colitis ulcerosa kan je combineren met een terugbetaling bij de ziekte van Crohn, mucoviscidose en psoriasis. Je krijgt dus maximum 150 euro per jaar terugbetaald voor een of meerdere van deze bovenvermelde ziektes. 

Bezorg ons het ingevulde aanvraagdocument.