LM Oost-Vlaanderen zorg

 • Hospitaal-Plus verzekering

  Of je nu zwanger bent of plots in het ziekenhuis belandt: de kosten bij een opname kunnen hoog oplopen. Sluit dus op voorhand een hospitalisatieverzekering af. Bij LM geniet je met Hospitaal-Plus van een maximale dekking voor een minimale bijdrage. Kinderen jonger dan 8 jaar sluiten gratis aan.*

  Onze continuïteitsverzekering beschermt je tegen dure premies in geval jouw collectieve hospitalisatieverzekering wegvalt.

  * minstens 1 ouder moet aangesloten zijn bij hetzelfde verzekeringsproduct.

 • Denta Plus verzekering

  Een beugel, tanden trekken of een kunstgebit? De ziekteverzekering betaalt maar weinig van die kosten terug. Gelukkig beschermt Denta Plus, de tandverzekering van LM, je tegen hoge tandartskosten. Kinderen jonger dan 8 jaar sluiten gratis aan.*

  * minstens 1 ouder moet aangesloten zijn bij hetzelfde verzekeringsproduct.

 • Medische reisbijstandsverzekering

  Medische kosten kunnen hoog oplopen in het buitenland. In de meeste landen in Europa en Noord-Afrika kan je 24 op 24 rekenen op medische reisbijstand (medische zorgen, repatriëring, overleg met zorgverleners) tot 10 000 euro van LM via Mutas.

Psoriasis, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn of mucoviscidose

Je krijgt een tussenkomst van 100% van het lidgeld bij een patiëntenvereniging en een tussenkomst van 50% van de oplegkosten van specifieke behandelingen en geneesmiddelen. Dit met een maximum van 150 euro per kalenderjaar voor alle tussenkomsten samen.

Meer info over psoriasis
Meer info over ziekte van Crohn
Meer info over mucoviscidose
Meer info over colitis ulcerosa

Meisje met masker ligt in bed

Alternatieve geneeswijze

Voor chiropraxieosteopathie en acupunctuur is er een tussenkomst van 10 euro per consultatie. De maximale tussenkomst voor alternatieve geneeswijzen is tot 50 euro per jaar.

Naald acupunctuur in lichaam
 • Pruiken

  Heb je recht op een tussenkomst vanuit de verplichte verzekering voor een pruik? Dan betaalt LM je nog tot 50 euro in het persoonlijk aandeel.

 • Voetverzorging 65+

  Iedereen vanaf 65 jaar kan genieten van een jaarlijkse tussenkomst tot 24 euro voor een pedicure. Je ontvangt 4 euro per behandeling voor een maximum van 6 behandelingen per kalenderjaar.

  Wie door ziekte of een handicap nood heeft aan professionele voetverzorging, heeft ook recht op deze tussenkomst.

 • Podologische zolen

  LM voorziet een tweejaarlijkse tussenkomst van 15 euro per podologische zool. Voorwaarden: alleen als er geen tussenkomst is uit de verplichte verzekering, op voorschrift van een huisarts of specialist en gemaakt door een erkende podoloog.

Sondagemateriaal, vloeibare voeding, doorligwonden

LM biedt een tussenkomst van 50% op de aankoopprijs van sondagemateriaalvloeibare voeding en verzorgend materiaal tegen doorligwonden. Dat met een maximum van 150 euro per jaar voor alle tussenkomsten samen.

Terugbetaling sondagemateriaal

Diabetes

Voor personen met diabetes die geen tussenkomst via de verplichte ziekteverzekering krijgen, betaalt LM 50% van de aankoopprijs terug op bloedglucosestrips, bloedglucosemeter, insuline-injectienaalden, prikpen en lancetten.

Je kan ook rekenen op een terugbetaling van 100% op het lidgeld van de diabetesliga. Met een maximum voor beide tussenkomsten samen van 150 euro per lid per kalenderjaar.

Daarbovenop heb je ook recht op een tussenkomst tot 24 euro voor een pedicure (4 euro per consultatie, maximaal 6 maal per jaar).
 

Apparatuur voor zelfcontrole van diabetes

Incontinentiemateriaal

Leden die aan incontinentie lijden krijgen tot 200 euro per jaar terug voor de aankoop van incontinentiemateriaal in onze LM Zorgshop. 

incontinentiemateriaal LM-Zorgshop
 • Kortverblijf

  Kan je tijdelijk niet instaan voor de zorg van een familielid dat bij je inwoont? Dan is een kortverblijf in een erkende gespecialiseerde instelling de oplossing. LM geeft een tussenkomst van maximaal 20 euro per nacht, tot 21 overnachtingen per kalenderjaar.

 • Dag- en nachtopvang

  Dag-en nachtopvang kan een oplossing vormen voor wie zich in een zware thuiszorgsituatie bevindt. Voor opvang in een erkend dagverzorgingscentrum is er een tussenkomst van 3 euro per dag of nacht, tot 100 dagen of nachten per kalenderjaar.

 • Lidgeld bijstandsorganisatie

  Bij LM krijg je een tussenkomst tot 50 euro per jaar wanneer je lidgeld betaalt aan één van de bijstandsorganisaties die erkend zijn door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. 

Hippotherapie

Personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die een beroep doen op hippotherapie (therapie met paarden), krijgen 3 euro terug per sessie tot 40 beurten of 120 euro per kalenderjaar.

kindje met beperking ligt op paard hippotherapie

Respijthuis en rooming-in

 • Rooming-in: als je kind ziek is, kan je als ouder overnachten in het ziekenhuis. Per aangesloten kind krijg je 10 euro per overnachting met een maximum van 14 overnachtingen per kalenderjaar. 
 • In een respijthuis is er niet alleen een gepaste zorgondersteuning voor het zieke kind aanwezig, ook gezinsleden kunnen op adem komen. Per aangesloten kind heb je recht op een tussenkomst van 10 euro per nacht in een erkende instelling, met een maximum van 14 nachten per kalenderjaar. 

   

De tussenkomsten van rooming-in en het respijthuis zijn combineerbaar maar mogen samen niet meer bedragen dan 140 euro per aangesloten kind. 

Ziek kind in ziekenhuis met teddybeer

Gezondheidstherapie kankerpatiënten

Als kankerpatiënt krijg je een tussenkomst van 10 euro per schoonheidsbehandeling en zorgmassage (maximum 6 per kalenderjaar).

Vrouw in kankerbehandeling leest boek in bed
 • Monitoring wiegendood

  Bij sommige baby’s is extra opvolging ter preventie van wiegendood nodig.

  We voorzien een tussenkomst in de huurkost van een monitor wiegendood. De tegemoetkoming bedraagt tot 90 euro per maand, met een maximum van 12 maanden.

 • Medische apps

  Als lid van LM ontvang je een terugbetaling tot 20 euro per jaar voor medische apps voor o.a. de opvolging van patiënten met hartritmestoornissen, epilepsie, kanker, diabetes, slaapstoornissen en revalidatieapps. 

 • Prothesen/synthesemateriaal

  LM geeft een tegemoetkoming tot maximum 350 euro in de oplegkosten voor implantaten (geen tandimplantaten!), uitgevoerd tijdens je ziekenhuisopname. Er is een persoonlijk aandeel van 100 euro.