10 nieuwe terugbetalingen van LM Plus in 2021

15 Mrt 2021

Regio

Een nieuw jaar, dus nieuwe terugbetalingen of voordelen. Ze zijn er om jou en je familie​ te helpen in elke fase van je leven. Daarom is ons aanbod heel divers en uitgebreid. Zo steunen we vanaf nu ook ouders die hun spruit naar de kinderopvang brengen, maar ook mensen die een podologische zool nodig hebben of een specifiek onderzoek moeten ondergaan.

Gezondheid is onvoorspelbaar. Daarom wijzigen onze voordelen voortdurend. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze nieuwe voordelen voor 2021. 

 • Podologische zool

  Heb je een podologische zool nodig? LM Plus geeft elke twee jaar* een tussenkomst van 15 euro per podologische zool vervaardigd door een erkende podoloog, op voorschrift van een huisarts of arts – specialist.

 • Botdensitometrie

  LM Plus verleent een tussenkomst in de onderzoekskosten botdensitometrie. Dat is een botmeting voor osteoporose om het risico op breuken te kunnen inschatten.  Er is een tegemoetkoming van 20 euro elke twee jaar*. 

  * Van datum tot datum: bijvoorbeeld van 13 mei 2021 tot 13 mei 2023

 • Preventief onderzoek tegen prostaatkanker

  Je krijgt een tussenkomst van 7,5 euro als je een preventief onderzoek tegen prostaatkanker laat uitvoeren op advies van jouw arts. Deze tussenkomst is jaarlijks en wordt betaald na voorlegging van een attest.

 • Mammografie

  Laat je een mammografie uitvoeren? Dan krijg je 7,5 euro terugbetaald. Dit is een jaarlijkse tussenkomst. Bezorg ons een getuigschrift van de radioloog of gynaecoloog.

 • Pruik

  Krijg je een tussenkomst van het RIZIV bij de aankoop van een pruik? Dan ontvang je van LM Plus 50 euro hier bovenop. De tussenkomst kan niet hoger zijn dan wat je zelf moet betalen na de tussenkomst van het RIZIV.

 • Kinderopvang

  Als jouw kind naar de kinderopvang gaat, krijg je een tussenkomst van 60 euro per kalenderjaar. De tussenkomst geldt voor kinderen van 0 tot 3 jaar die aangesloten zijn bij LM Plus. De kinderopvang moet wel een erkende gezins- of groepsopvang zijn.

 • Therapeutische behandeling bij plasproblemen

  Heeft je kind plasproblemen? We geven een éénmalige tussenkomst van maximum 100 euro in de kosten van de therapeutische behandeling van plasproblemen op voorschrift van een arts. Dit geldt voor kinderen tot en met 18 jaar.

 • Jeugdbeweging

  Is je kind lid bij een erkende jeugdbeweging? Goed nieuws! LM-Plus betaalt jaarlijks 15 euro van het lidgeld terug. Wil je hier gebruik van maken? Laat dan een aanvraagformulier invullen door de jeugdbeweging en bezorg dit aan LM Plus.

 • Respijthuizen en rooming-in

  Verblijft jouw kind in het ziekenhuis of respijthuis** en je wil bij jouw kind verblijven? Dan geeft LM Plus een tegemoetkoming van 10 euro per overnachting voor maximum 14 nachten per kalenderjaar. De tussenkomst geldt voor kinderen t.e.m. 18 jaar.

  ** In een door het Agentschap Zorg en Gezondheid als respijthuis erkende instelling of in een ziekenhuis (rooming-in)

 • Hippotherapie

  Werken met paarden kan een helende werking hebben. Bij het volgen van hippotherapie krijg je per sessie 3 euro met een maximum van 40 beurten per kalenderjaar. De tussenkomst wordt verleend aan personen met een lichamelijke of mentale beperking. De nodige attesten moeten worden voorgelegd bij LM Plus.

Deze voordelen komen bovenop de bestaande voordelen​ én voor dezelfde ledenbijdrage. Wil je meer weten over al onze tussenkomsten? Raadpleeg de LM Plus-gids 2021.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan je kantoorbediende. Bekijk daarvoor de contactgegevens van alle kantoren.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Controledienst van de Ziekenfondsen.