1813 Run: loop jij mee op 10 september?

Regelmatig bewegen en sporten hebben een positief effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je hebt minder stress, je slaapt beter en je voelt je beter in je vel. Sporten of bewegen in groep zorgt voor meer sociaal contact. Dit contact met anderen en samenzijn zijn ook positief voor je geestelijke gezondheid.

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie wordt er elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook in Vlaanderen worden tal van acties georganiseerd op en in aanloop naar de Werelddag.

Dit jaar organiseert Zelfmoord1813 een loopevent, de 1813 Run. Dit vindt plaats in de Gentbrugse Meersen vanaf 15u. Je kan kiezen om 5, 10 of 15 kilometer te lopen. Doel? Samen minstens 1813 kilometer lopen.

Wil jij op een sportieve manier Zelfmoord1813 en de preventie van zelfdoding steunen? Schrijf je dan nu in! Loop je liever niet mee, maar wil je wel een steentje bijdragen? Kies dan voor een steunticket of voor een donatie en supporter mee vanuit de supporterszone. Daar kan je genieten van een hapje en een drankje bij één van de foodtrucks.