Beheer je voorschriften op je smartphone

Pillen in alle kleuren

Dankzij je elektronische identiteitskaart of eID heb je geen papieren voorschrift meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen. De app Mijn geneesmiddelen gaat een stap verder en laat je toe om al je voorschriften te beheren op je smartphone. In de app vind je een overzicht van al je voorschriften, je kan je apothekersbezoek voorbereiden en je kan voorgeschreven geneesmiddelen reserveren bij de apotheek.

Je voorschriften altijd op zak dankzij de app

Met de app Mijn geneesmiddelen kun je via een beveiligde toegang (via itsme) je voorschriften downloaden, bekijken en bewaren. Je vindt er ook de bijsluiter van jouw voorgeschreven geneesmiddelen. De app is geen vervanging van andere manieren om geneesmiddelen af te halen. Als je dat wil, kun je dat nog steeds doen met je eID of op papier via een bewijs van voorschrift met barcode (op voorwaarde dat je dat expliciet vraagt aan jouw zorgverlener).

Voorbereid bezoek aan de apotheek

Dankzij deze drie functies kun je jouw bezoek aan de apotheek makkelijk voorbereiden:

  • Lijsten maken: je kan uit al de beschikbare voorschriften een aparte lijst maken als voorbereiding op het bezoek aan de apotheek. Dat is handig voor mensen met veel voorschriften, die ze niet noodzakelijk tegelijk willen afhalen.
  • Je geneesmiddelen reserveren: via de app kunnen gebruikers makkelijk geneesmiddelen reserveren bij hun apotheek naar keuze.
  • Bepalen wie welke voorschriften kan zien: standaard ziet de apotheker al je openstaande voorschriften wanneer die jouw eID inleest. Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen ze of zichtbaar zijn of niet. Onzichtbare voorschriften kunnen nog altijd afgehaald worden door in de apotheek de barcode te tonen die op het papieren of digitale bewijs van voorschrift staat. Zo houd je de controle over je persoonlijke gegevens.

Ter info, de toepassing Mijn Geneesmiddelen is ook beschikbaar via de website mijngezondheid.be. Klik op de tegel 'Mijn geneesmiddelen' en de link 'Mijn openstaande voorschriften'.

De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.