Uw gezondheidsgegevens elektronisch delen: hoe gaat dat in zijn werk?

Het Brussels Gezondheidsnetwerk en het Nationaal Intermutualistisch College (CIN) zijn van mening dat het eGezondheidslandschap digitale gezondheid) in België erg complex is en moeilijk te begrijpen voor het grote publiek. Er bestaan namelijk veel verschillende platforms waar bepaalde gezondheidsdocumenten te vinden zijn, telkens anders, elk met een andere en onduidelijke taal voor de burger.

Het idee van dit project is om een homogeen, educatief, toegankelijk en begrijpelijk discours voor iedereen te hebben om de nationale portal MaSanté en regionale gezondheidsnetwerken, pijlers van het Belgische gezondheidssysteem, te benadrukken. Ze zijn namelijk ontworpen om de meest relevante gezondheidsdocumenten van elke patiënt op één plek te verzamelen. Ze zijn ook toegankelijk voor alle gezondheidswerkers, instellingen (inclusief alle ziekenhuizen) en patiënten overal in België.

Het voornaamste doel van deze campagne op basis van infographics is om het begrip van wat e-gezondheid is en hoe het werkt voor alle Belgische burgers te vergemakkelijken.

Hoe verloopt de digitalisering van de gezondheidssector? 
Ontdek de nieuwste technologische ontwikkelingen en initiatieven die worden opgezet om de gezondheidszorg in België te digitaliseren. Kom te weten hoe technologie voor verandering zorgt in de manier waarop zorgen worden verleend en hoe de relatie tussen patiënt en zorgverlener verandert.

Hoe wordt de gezondheidszorg digitaal?

Wie zijn de actoren in de Belgische gezondheidszorg? 
Ontdek de verscheidenheid aan actoren in de gezondheidssector in België, van financiële spelers en verzekeringsmaatschappijen tot technische actoren, waaronder de portalen waarop u zich kunt aanmelden.

Het landschap van actoren uit de gezondheidszorg in België

Wat is het nut van de regionale gezondheidsnetwerken? 
Ontdek het netwerk voor uw regio en verwerf inzicht in de onderlinge verbindingen. Ze maken communicatie en samenwerking mogelijk tussen zorginstellingen, zorgverleners en patiënten, en bevorderen zo een betere continuïteit van de zorgverlening.

Wat is het nu van regionale gezondheidsnetwerken?

Waarom zou ik mijn gezondheidsdossier delen? 
Kom te weten waarom het delen van uw medische dossier zo belangrijk is en waarom het de algehele kwaliteit van de zorgen die u toegediend krijgt, kan verbeteren. Ontdek hoe het delen van medische informatie tussen zorgverleners levens kan redden en cruciale medische beslissingen kan vereenvoudigen.

Waarom zou ik mijn gezondheidsdossier delen?