Praat met lotgenoten op praatcafés of koffiemomenten van Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker organiseert regelmatig praatcafés en koffiemomenten in jouw buurt. Ben jij iemand die kanker heeft of gehad heeft? Dan kan je er terecht voor informatie over de ziekte en/of een informele babbel onder lotgenoten en vrijwilligers. Iedereen die van dichtbij te maken heeft met kanker is welkom en deelnemen is gratis.

De koffiemomenten zijn ontmoetingsmomenten waarbij gezellig samenzijn met een tas koffie of thee en iets lekker erbij centraal staan. Praten over de ziekte kan uiteraard, maar hoeft helemaal niet. De ontmoetingsmomenten worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker. Zij bieden informatie en advies waar nodig.

Tijdens de praatcafés worden interessante thema’s voor kankerpatiënten en/of hun naasten besproken door professionele sprekers. Daarnaast organiseren ziekenhuizen ook infosessies over kanker, de behandeling ervan en wat erbij komt kijken. Er is altijd ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. De komende maanden zullen thema’s als werken na kanker en voeding aan bod komen. Naast online praatcafés, staan er ook fysieke praatcafés op de planning.

Wil je te weten komen wanneer er koffiemomenten of praatcafés georganiseerd worden in jouw buurt? Raadpleeg de website www.allesoverkanker.be.