LM Oost-Vlaanderen jeugd

Terugbetaling sport

Vernieuwd in 2024!

Sportprikkel en sportwaardebon

Je krijgt elk kalenderjaar tot 40 euro terug als je gaat sporten en lid bent van een erkende sportclub. Ook peuterturnen komt in aanmerking. Indien je recht hebt op de Sportprikkel krijg je ook een sportwaardebon t.w.v. 25 euro om te spenderen in de LM Zorgshop.

LM-leden, jong en oud, krijgen vanaf 2024 dus een voordeel van 65 euro

Meisje zit in middensplit en trekt grappig aan haar vlechtjes

Psychologische begeleiding

Vernieuwd in 2024!

Steeds meer jongeren krijgen te maken met psychologische problemen. Om professionele hulp toegankelijker te maken, geeft LM een tussenkomst tot 160 euro aan jongeren voor psychologische begeleiding.

Kinderpsycholoog praat met jong meisje tijdens therapie

Fruit, groenten en melk op school

LM voorziet een tussenkomt zodat kinderen en jongeren een stimulans krijgen om gezond te eten en te drinken.​ Wanneer scholen fruit, groenten en/of melk aan de leerlingen aanbieden en daarvoor een ouderbijdrage vragen, krijgen leden van LM een terugbetaling tot 9 euro per schooljaar.

Kinderen eten groene appels op school
 • Logopedie

  Logopedie kan voor kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en senioren vaak een grote hulp betekenen bij leer-, spraak- of slikproblemen. LM geeft een tussenkomst van 10 euro per zitting, maximaal 100 sesies of 1000 euro per LM-lid. Dat wanneer er geen terugbetaling is voorzien in de wettelijke ziekteverzekering of het aantal terugbetalingen is opgebruikt.

 • Schoolreizen

  Wie op reis gaat met de klas krijgt een tussenkomst tot 50 euro. De tegemoetkoming bedraagt 5 euro per overnachting, tot 10 overnachtingen per kalenderjaar. Alle schoolreizen met overnachting komen in aanmerking.

  Voor kleuters geldt de tussenkomst ook zonder overnachting

 • Jeugdbeweging

  Is je kind lid bij de Chiro, Scouts of een andere erkende jeugdbeweging? Dan betaalt LM jaarlijks 15 euro van het lidgeld terug.

Orthodontie

Een orthodontische behandeling is niet enkel van belang voor een mooi gebit. Een verkeerde stand van de tanden kan namelijk problemen veroorzaken op het vlak van de uitspraak, de spijsvertering en zelfs de ademhaling. Maar een beugel voor je kind is duur. Bij LM kan je een tussenkomst tot 1.050 euro voor een gewone orthodontische behandeling krijgen. Ga eerst langs bij de adviserend arts van je ziekenfonds en dien je aanvraag in voor de 15e verjaardag van je kind.

Ontdek ook onze extra hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen.

Tiener met beugel op gele achtergrond

Remgeld voor kinderen tot 7 jaar

Bij LM  krijg je een terugbetaling van het remgeld voor kinderen tot 7 jaar met een geldig Globaal Medisch Dossier. Dit betekent dat een bezoek aan een geconventioneerde huisarts of geneesheer-specialist volledig gratis is.

Stethoscoop illustratie gezin

Loopfiets, zwemvest of step voor elke tweejarige

Om kinderen op jonge leeftijd bewegend te houden, schenken we na de verjaardag elke aangesloten tweejarige een loopfiets, zwemvest of step.

bewegingsvoordeel voor 2-jarigen 2022
 • Behandeling plasproblemen

  LM komt voor 50% tussen in de behandeling op voorschrift van een arts. De maximale tussenkomst bedraagt 100 euro voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar.

 • Menstruatiebon

  Ieder meisje tussen 14 en 25 jaar, dat recht heeft op het groeipakket kan tweejaarlijks een bon voor herbruikbaare menstruatieproducten aanvragen om in de LM Zorgshop te spenderen.

 • Anticonceptie

  Veilig vrijen voorkomt niet alleen verrassingen, maar kan ook jouw gezondheid helpen beschermen. Je krijgt dankzij LM een terugbetaling voor anticonceptie- en voorbehoedsmiddelen.

Jeugdkampen en speelpleinwerking

Jongeren van 2 tot 18 jaar die tijdens een schoolvakantie deelnemen aan een jeugdkamp krijgen een tussenkomst tot 50 euro per kalenderjaar (5 euro per overnachting). Alle vakanties georganiseerd door erkende verenigingen, zoals Scouts- en Chirokampen, komen in aanmerking.

Neemt jouw -18-jarige tijdens de zomervakantie deel aan speelpleinwerking of sportvakanties zonder overnachting? Dan krijg je tot 100 euro per kalenderjaar terug (5 euro per dag).

Meisjes op zomerkamp

Crejaksie

Skiën, knutselen of naar de alpacaboerderij ? Crejaksie biedt de meest uiteenlopende en straffe vakanties! Daarnaast organiseert Crejaksie ook vakanties voor mensen met een beperking.

Lid bij LM? Dan mag je rekenen op een flinke korting.

Kinderen of jongeren die deelnemen aan een zomervakantie georganiseerd door de jeugddienst Crejaksie of Sportievak krijgen bij elke deelname 20 euro zakgeld.

Altijd al gedroomd om zelf monitor te zijn? Crejaksie organiseert opleidingen om animator te worden.

Crejaksie terugblik zomer 2022 meisjes op kano

Vakantie voor zieke kinderen, kinderen met beperking of kinderen met obesitas

Voor kinderen kan een vakantie een goede invloed hebben op de gezondheid, zeker voor kinderen met een ernstige ziekte of een beperking. Daarom komt LM tussen in de kosten van een specifieke doelgroepvakantie tot 22 euro per overnachting met een maximum van 14 overnachtingen. 

Heb je een kind van 2 tot en met 18 jaar dat aan obesitas lijdt? Dan kun je rekenen op een tussenkomst van 22 euro per overnachting voor specifieke vakanties in binnen- of buitenland met begeleiding op maat.

Ook kinderen met een verhoogde kinderbijslag en tegemoetkoming hebben hier recht op.

meisje met beperking kijkt omhoog