Bescherm jezelf tegen UV-stralen!

Minstens 75% van de huidkankerdiagnoses kunnen worden vermeden...

Elk jaar neemt het aantal huidkankerdiagnoses toe. De verwachting is zelfs dat dit aantal nog zal verdubbelen in de komende 10 jaar. 1 op 5 Belgen wordt getroffen door een type huidkanker nog voor zijn 75ste verjaardag. Onbeschermde blootstelling aan zonlicht is één van de voornaamste redenen hiervan. Door zichzelf te beschermen tegen UV-stralen, zou minstens 75% van de huidkankerdiagnoses kunnen worden vermeden.

Om je aan te moedigen jezelf te beschermen tegen UV-stralen, komt de Stichting Tegen Kanker met een nieuwe preventiecampagne op de proppen, waarin ze 3 tips meegeven om je (tijdens een uitstap) te kunnen beschermen tegen de zon.

Vanaf een UV-index van 3, is het aanbevolen om jezelf te beschermen door:

  • Zon te weren en schaduw op te zoeken: tussen 12 en 15 uur vermijd je best zoveel mogelijk de zon en zoek je, waar mogelijk, best de schaduw op.
  • Je kledij: bedek je huid met beschermende kledij, denk aan een hoed, een pet of een zonnebril met UV-bescherming.
  • Te smeren: smeer je om de 2 uur royaal in met zonnecrème (met minstens factor 30 en UVA en UVB-filters die ook waterbestendig zijn).

Deze drie tips helpen je om zorgeloos te genieten van het goede weer en je huid op een correcte manier te beschermen. Op die manier minimaliseer je je risico op huidkanker.

Campagneaffiche UV-bescherming Stichting tegen Kanker