Escape game ‘De Trein van Edgard’ verlengd wegens succes

Vandaag is het Werelddag dementie. Naar aanleiding van deze belangrijke dag organiseerden LM samen met Liever Thuis en Onbegrensd LM de escape game “de trein van Edgard”. En met succes, het spel zal in 2024 worden herhaald!

“Goeiedag, mijn naam is Edgard. Ik heb een rijk leven gehad, maar meer en meer vergeet ik dingen. En daarom wil ik jullie meenemen op de trein van mijn leven. Ik neem jullie mee naar de belangrijke momenten. Kunnen jullie mij helpen de ontbrekende stukken weer op hun plaats te zetten?”

Zo luidt de start van de mobiele en ontleenbare escape game, die kadert binnen het thema dementie. Door raadsels op te lossen, helpen de spelers Edgard in zijn zoektocht naar de ontbrekende stukken uit zijn levensverhaal. Elke puzzel kan gelinkt worden met dementie, waardoor de escape game een ideale gespreksstarter is. En dit is nu net meer dan nodig, heel wat mensen maar ook geliefden of kennissen van mensen met dementie hebben het moeilijk om over dit thema te praten.

Naar aanleiding van de Werelddag dementie speelden we het spel in augustus in drie Vlaamse provincies: Hoeilaart, Brugge en Dendermonde. Met succes: maar liefst 97 deelnemers speelden het spel, zowel jong als oud. Het spel werd op veel positieve reacties onthaald: “Wat een fijne manier om dementie bespreekbaar te maken, proficiat!” of “Dubbele win-win: plezier en bewustwording”. De tijdsdruk bracht spanning mee maar dit maakte de beleving juist zo leuk!

Door de fijne reacties zal het spel in de zomer van 2024 herhaald worden. Deze keer houdt de trein van Edgard ook halt in andere stations! Hou dus zeker onze socials in de gaten en ontdek waar wij het spel hervatten.

Wil jij meer weten over dit initiatief? Lees ook dit artikel met ervaringen van enkele deelnemers.