Laat griep deze winter in de kou staan

Meer over

Elk jaar brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee.

Ben je ouder dan 50 jaar, heb je een gezondheidsprobleem, heb je een verminderde weerstand, ben je zwanger, verblijf je in een woonzorgcentrum, psychiatrische instelling voor lang verblijf of instelling voor personen met een beperking, of woon je onder hetzelfde dak als deze risicogroepen of als kinderen jonger dan 6 maanden? Dan laat je je best vanaf midden oktober vaccineren tegen griep.

Ook voor iedereen die werkt in de zorg of in de kinderopvang is het griepvaccin sterk aanbevolen. Met een griepvaccin bescherm je niet enkel jezelf, maar ook de kwetsbare personen voor wie je dagelijks zorg draagt en de kwetsbare personen uit je eigen, naaste omgeving. Daarnaast verminder je de kans dat je door griep langduriger uitvalt.

In coronatijden is griepvaccinatie extra belangrijk! Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden als een nieuwe coronagolf samenvalt met de jaarlijkse griepgolf.

Volg daarnaast de hygiënemaatregelen in het kader van corona: blijf thuis als je ziek bent, was regelmatig je handen en draag een mondmasker op druk bezochte plaatsen waar fysieke afstand houden moeilijk is. Ook in de strijd tegen het griepvirus hebben ze nut.