LM scoort in enquête Test Aankoop

In een recente bevraging van consumentenorganisatie Test Aankoop hebben de ziekenfondsen van LM alweer een uitstekend resultaat behaald. De drie Vlaamse en Brusselse ziekenfondsen LM Plus, LM Oost-Vlaanderen en MUTPLUS.be eindigden in de top vier in de algemene tevredenheidsenquête van ziekenfondsen in Vlaanderen en Brussel. 

In mei 2021 vroeg Test Aankoop aan haar leden in Vlaanderen en Brussel wat ze vinden van hun huidig ziekenfonds. De algemene tevredenheid ligt voor alle ziekenfondsen vrij hoog en ook de ziekenfondsen van de Liberale Mutualiteit scoren bijzonder goed. MUTPLUS.be staat met een score van 82 en 5 sterren op een mooie tweede plaats. LM Plus en LM Oost-Vlaanderen delen de derde plaats met 81 punten en 5 sterren.

Uit de resultaten blijkt dat 72 procent van de respondenten over het algemeen zeer tevreden is over hun ziekenfonds. Volgens Test Aankoop hadden vooral de snelle en correcte terugbetaling van zorgkosten en de interactie met het personeel een invloed op de resultaten. Daarnaast gaf slechts 3,3 procent van de respondenten aan in de afgelopen vijf jaar van ziekenfonds te zijn veranderd. De voornaamste redenen om van ziekenfonds te veranderen zijn: het aanbod van de aanvullende verzekeringen van het nieuwe ziekenfonds (24 procent), de hoogte van de ledenbijdrage (18 procent) en problemen met de terugbetaling van zorgen bij hun huidige ziekenfonds (8 procent).