Terugbetaling niet-vergoedbare tandzorg

mama en dochter poetsen tanden
Tandzorg & orthodontie

Niet-vergoedbare tandzorg

Dankzij LM kun je genieten van een terugbetaling in de kostprijs van tandprothesen- en implantaten, bruggen, kronen, enz. Het gaat hier dan over tandheelkundige ingrepen die de verplichte ziekteverzekering niet terugbetaalt. Je kunt tot 1200 euro van je niet-vergoedbare tandzorgkosten terugbetaald krijgen per twee jaar.

Meisje poetst tanden
  • Je krijgt vanaf een franchise boven 200 euro aan tandartskosten 25% van de totale kosten terugbetaald, tot maximaal 1200 euro per twee jaar. 
  • De terugbetaling gebeurt op grond van het voorleggen van de bewijsstukken van de tandarts, de orthodontist of de stomatoloog in België, of van de buurlanden (Groothertogdom Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Nederland), erkend door het bevoegde orgaan van het land.
  • De terugbetaling geldt voor alle tandprothesen, bruggen, tandimplantaten, kronen, extracties, stifttanden, facings, inlay en onlay.

   

 • Laat het aanvraagformulier invullen door je tandarts, orthodontist of stomatoloog en bezorg het samen met een gedetailleerde factuur aan je ziekenfonds.

  • Niet-vergoedbare tandzorg is dat bedrag dat niet door de verplichte ziekteverzekering wordt terugbetaald.
  • Tot en met 31/12/2022 bedroeg de tussenkomst 20% met een maximum van 100 euro per jaar. Als je nog niet-vergoedbare tandzorgkosten wenst in te brengen die plaatsvonden voor 1/1/2023, dan neem je best even contact op met je ziekenfonds.

Bezorg ons het ingevulde aanvraagformulier.

Lees ook...