Gezonde maaltijd in blauwe brooddoos

Ga voor een gezonde brooddoos voor je kleine spruit

Heeft je kind ook zo’n hekel aan alles wat gezond is? Toch wil je niet elke middag boterhammen met chocopasta meegeven. Een lunchbox samenstellen die zowel gezond als lekker is, is een hele uitdaging. We delen een paar tips met je.

Gezonde maaltijd in blauwe brooddoos

Als je graag boterhammen meegeeft, kies dan bij voorkeur voor volkorenbrood. Het bevat meer voedingsstoffen, mineralen en vezels, waardoor de honger van je kind langer gestild is. Eet je kleine spruit niet graag volkorenbrood? Wissel af of gebruik wit brood voor een kant van de boterham en volkoren brood voor de andere.

En wat smeer je nu best op die boterham? Chocopasta is de favoriet van velen, maar niet de gezondste keuze. Vervang chocopasta af en toe door gezondere alternatieven zoals kippenwit, gekookte ham, een omelet of smeerkaas.

Een goed alternatief voor brood zijn wraps: je kan ze boordevol groentjes stoppen zonder dat je kleintje het doorheeft. Experimenteer ook eens met koude pastasalades of rijstsalades. Ideaal om restjes van de avond voordien in te verwerken!

Extra tip: geef minigroentjes mee! Tegenwoordig zijn overal babykomkommers, babyworteltjes of minipaprika’s te vinden. Ze zijn meestal zoeter dan de gewone varianten en zo heb jij geen snijwerk meer.
 

Brochure 'Gezonde voeding bij kinderen en jongeren'

Laat je inspireren! 

Kinderen eten appel