LM Oost-Vlaanderen gezondheid

Terugbetaling begeleiding seksuoloog

Nieuw in 2024!

Heb je vragen en problemen op het gebied van seksualiteit? Een bezoek aan een seksuoloog is al lang geen taboe meer. Als lid van LM kan je rekenen op een jaarlijkse terugbetaling van maximaal 160 euro voor consultaties bij een klinisch seksuoloog of voor consulten bij Aditi vzw.

Vrouw met rood haar lacht

Terugbetaling psychologische begeleiding

Vernieuwd in 2024!

Heb je nood aan professionele psychologische ondersteuning? Om deze hulp toegankelijker te maken krijg je een jaarlijkse terugbetaling tot 160 euro.

Illustratie van man die met gedachten worstelt

Terugbetaling sport

Vernieuwd in 2024

Sportprikkel en sportwaardebon

Je krijgt elk kalenderjaar tot 40 euro terug als je gaat sporten en lid bent van een erkende sportclub. Ook peuterturnen komt in aanmerking. Indien je recht hebt op de Sportprikkel krijg je ook een sportwaardebon t.w.v. 25 euro om te spenderen in de LM Zorgshop.

LM-leden, jong en oud, krijgen vanaf 2024 dus een voordeel van 65 euro

Meisje zit in middensplit en trekt grappig aan haar vlechtjes
 • Gezonde voeding.

  Voedingsadvies

  Wat we eten is belangrijk en heeft een grote invloed op onze gezondheid.

  Je kan tot 30 euro krijgen voor voedingsadvies (diëtistInfraligneBodystyling of Wellness that Works ) en tot 40 euro voor medicatie.

 • Tandzorgen

  Sommige prestaties worden niet terugbetaald in de verplichte ziekteverzekering. LM geeft je een duwtje in de rug! Je kunt tot 1200 euro van je niet-vergoedbare tandzorgkosten terugbetaald krijgen per twee jaar.

  Ook voor een gebitsbeschermer op maat geldt deze tussenkomst.

 • Stoppen met roken

  We betalen tot 50 euro voor rookstopmiddelen zoals kauwgom, pleisters, inhalatoren en neussprays. Ook rookstoptraining (Allen Carr’s Easyway) komt in aanmerking.

Optiek

Bij LM krijg je een tussenkomst om je zicht te verbeteren. De terugbetaling bedraagt 50 euro per jaar voor bril, (nacht)lenzen of oogpleisters. 

Voor bepaalde sterktes (=dioptrie) van brilglazen en volgens jouw leeftijd krijg je wettelijk nog een extra terugbetaling.  
Heb je een oogcorrectie nodig? Dan krijg je een éénmalige tussenkomst van maximaal 200 euro. 

Vrouw met bril op paarse achtergrond

Vaccin

Je kan rekenen op maximaal 25 euro voor alle vaccins per kalenderjaar. 

Baby vaccinatie
 • Oordoppen op maat

  LM voorziet een jaarlijkse tussenkomst tot 25 euro voor op maat gemaakte (zwem)oordoppen bij een audioloog of audicien erkend door de FOD Volksgezondheid.

 • Anticonceptie

  Veilig vrijen voorkomt niet alleen verrassingen, maar kan ook jouw gezondheid helpen beschermen. Je krijgt dankzij LM een terugbetaling voor anticonceptie- en voorbehoedsmiddelen.

 • Hoorapparaat

  Bovenop de tussenkomst die je krijgt uit de verplichte ziekteverzekering geeft LM een tussenkomst tot 100 euro bij de aankoop van een hoorapparaat bij een erkende audicien.

Opsporing prostaatkanker

Naast longkanker is prostaatkanker de meest frequente kanker bij mannen. LM voorziet per jaar een tussenkomst tot 7,50 euro voor een prostaatonderzoek.

Patiënt bij dokter die aan de hand van een 3D-model van de prostaat uitleg geeft.

Mammografie

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Een mammografie is essentieel in de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Daarom biedt LM per kalenderjaar een tussenkomst tot 7,50 euro.

afro-vrouw helpt patiënt met mammografie scan

Botdensitometrie

Een botdensitometrie is een eenvoudig onderzoek om botontkalking op te sporen. LM voorziet een tweejaarlijkse tussenkomst tot 20 euro.
 

vrouw onder scanner, dokter begeleidt haar