Het geheim van Rups, een prentenboek over epilepsie

Tekenaars van het geheim van rups
08 Mrt 2022

Regio

Wat kun je doen als je dochter epilepsie heeft, een ziekte die je moeilijk uitgelegd krijgt? Met handen en voeten een poging wagen? Of zelf een prentenboek in elkaar steken, op maat van het kind? Want dat is precies wat Elke De Bruyne deed, samen met haar zus Elfi. Het resultaat is Het Geheim Van Rups, een prentenboek waar al meer dan 500 exemplaren van verkocht zijn.

Epilepsie treft ongeveer 1 op 100 mensen, maar ondanks dat grote aantal bestaan nog veel misvattingen over deze aandoening. Informeren en sensibiliseren op maat van kinderen was de grootste doelstelling van de zusjes De Bruyne. "We hopen dat dit boek zijn weg vindt naar mensen die rechtstreeks met epilepsie in aanraking komen (patiënten, hun gezin en familie, school, vrienden, …) maar zeker ook naar het bredere publiek dat vaak nog niet voldoende vertrouwd is met de aandoening en de gevolgen."

Omdat dit verhaal niet enkel gaat over epilepsie, maar ook over de waarde van vriendschap en de spanning om je eigen (ziekte)verhaal of een ander aspect van anders zijn te delen met vrienden of leeftijdsgenootjes, is dit boek ook voor andere (onzichtbare) chronische aandoeningen toepasselijk.

Met de steun van de Epilepsie Liga en hun ambassadeur Jens Dendoncker, vzw Steunpunt Kinderepilepsie, vzw Steunfonds Metabole Ziekten en de vele kopers kon het prentenboek naar de drukker voor een kwalitatiever versie, genaaid ingebonden en met hardcover.

Lees meer over het prentenboek Het Geheim Van Rups!