LM Plus lanceert podcast De Comeback

Ziekenfonds LM Plus heeft een nieuwe podcastserie gelanceerd. In elke aflevering van De Comeback hoor je het persoonlijke verhaal van mensen die iets ernstigs op hun levenspad zijn tegengekomen, maar die ondanks die tegenslag toch opnieuw de moed en kracht vonden om verder te gaan. De thema’s die in de eerste serie worden aangesneden zijn: leven met een eetstoornis, de impact van endometriose op een zwangerschapswens, de diagnose ziekte van Parkinson, het leven hernemen na een ernstig brandwondenincident en het moederschap met een postpartum depressie/psychose.

Podcast De Comeback

Het opzet van de podcastserie De Comeback is het brengen van een verhaal, maar in elke aflevering schuilen er ook concrete tips. "We staan heel bewust stil hoe je als familie of vriend iemand kan helpen die bijvoorbeeld met een eetstoornis kampt of die moet leren leven met blijvende brandwondenletsels. Bij elk verhaal vragen we doelbewust hoe de partner dit heeft beleefd. Want soms wordt die spijtig genoeg vergeten, hoewel die partner ook lijdt”, geeft directeur Communicatie Koen De Vos mee.

Podcastopname met Sonja Masco

Taboe doorbreken

"Daarnaast zijn we overtuigd dat over bepaalde thema’s helaas nog steeds een taboe sluimert. Neem nu bijvoorbeeld een eetstoornis, een postpartum depressie of een moeizaam parcours om zwanger te geraken. Door onze podcastserie gratis en voor iedereen via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts aan te bieden, proberen we deze verhalen tot bij zo veel mogelijk luisteraars te brengen. Misschien worstel je als luisteraar zelf met een eetstoornis, herken je je in het verhaal van Laurence en kan je met haar persoonlijke tips aan de slag. Of misschien krijg je via het verhaal van Sonja over de ziekte van Parkinson concrete handvaten om het gesprek met een parkinsonpatiënt aan te knopen", gaat Koen De Vos verder.

De Comeback werd niet toevallig als titel voor deze podcastserie gekozen. "Met elk verhaal tonen we aan dat – ondanks hoe diep het dal op bepaalde momenten soms leek – er steeds een pad is om opnieuw die berg figuurlijk te gaan beklimmen. Mensen zijn enorm veerkrachtig en staan er gelukkig – ondanks tegenslagen of ziekte – niet alleen voor", besluit Koen De Vos.

De eerste afleveringen van De Comeback zijn nu reeds beschikbaar via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.