Oproep getuigenis zelfmoordpoging voor podcast De Comeback

Regio

Deel jouw verhaal en help anderen

In 2021 waren er naar schatting 8.449 pogingen tot zelfmoord in Vlaanderen, wat neerkomt op gemiddeld 23 suïcidepogingen per dag. Veel mensen worden dus geconfronteerd met een zelfmoordpoging in hun omgeving en toch is praten over zelfmoord vaak een taboe. Daarom wil LM Plus als ziekenfonds helpen om mentaal welzijn bespreekbaar te maken. Er bestaan heel wat verhalen van mensen die een zelfmoordpoging hebben ondernomen en door de nodige steun terug zichzelf hebben gevonden. Hulp zoeken en erover praten helpt

Voor onze podcastserie De Comeback zijn wij, LM Plus ziekenfonds, op zoek naar iemand die een (eventueel anonieme) getuigenis wil brengen over hoe je terug het leven oppikt na een zelfmoordpoging. Heb jij een zelfmoordpoging ondernomen en ben je bereid om te delen hoe jij je leven terug in handen hebt genomen? Laat het ons weten. Want jouw verhaal kan effectief het verschil maken voor anderen.

Begin september 2022 lanceerden we onze eerste podcastserie De Comeback, reeds te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Op een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke manier brengen we het persoonlijke verhaal van mensen die een moeilijke periode hebben doorgemaakt, maar toch opnieuw de moed en kracht vonden om verder te gaan.

Het opzet van de podcastserie De Comeback is vooreerst informatief-narratief, maar er schuilen in elke aflevering concrete tips. Misschien worstelt een luisteraar zelf met een gelijkaardige situatie, herkent hij zich in het verhaal en kan hij met de tips aan de slag. We staan ook heel bewust stil bij hoe je als omstaander iemand kan helpen of benaderen die in dezelfde situatie zit. Zo krijg je concrete handvaten om het gesprek met iemand aan te knopen.

Ben je ouder dan 18 jaar en ben je bereid om je verhaal met ons (eventueel anoniem) te delen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via communicatie@LMPlus.be of op 050 89 16 53.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.