Student studeert aan bureau en lacht Generation LM

5 tips om snel een leuke studentenjob te vinden

Uitgaan, reisjes, op café gaan, … student zijn, da’s duur. Een toffe studentenjob vinden waarmee je wat verdient en die ook goed op je cv staat, kan een hele klus zijn. We verzamelden enkele tips om je zoektocht easy-peasy te maken.

Check sociale media

Zijn er bedrijven waar je heel graag aan de slag zou gaan? Volg hen dan zeker op Facebook, Instagram en LinkedIn! Bedrijven zetten vacatures vaak eerst op hun eigen sociale media vooraleer ze op vacaturesites te plaatsen of door te geven aan uitzendbureaus. Door ze al te volgen op sociale media, ben je sneller op de hoogte als er nieuwe vacatures zijn. En mochten ze later vragen hoe je de vacature gevonden hebt, heb je meteen een stapje voor op andere sollicitanten.

Gebruik je netwerk

Durf eens rond te vragen. Jouw vrienden, familie of medestudenten kennen vast enkele plaatsen waar je misschien kunt beginnen.

Student studeert aan bureau en lacht Generation LM

Trek je stoute schoenen aan en stap eens binnen

Wil je graag werken bij een bepaald bedrijf? Loop dan gewoon eens binnen! Veel werkplaatsen appreciëren het feit dat je aan hen dacht. Door binnen te stappen, leren ze je meteen kennen en toon je dat je gemotiveerd bent, dat laat altijd een goede indruk na.

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Als je het zelf moeilijk vindt om een vakantiejob te vinden, kan je altijd de hulp inschakelen van een uitzendbureau. Je geeft aan wat je competenties zijn en wanneer je beschikbaar bent. Zij koppelen je dan in no time aan bedrijven of jobs die bij je passen. Gemakkelijk toch?

Besteed zorg aan je cv en je sollicitatiebrief

Een cv en/of sollicitatiebrief bomvol schrijffouten laat een heel slechte eerste indruk na en dat wil je natuurlijk vermijden! Wees niet bang om er je eigen ding van te maken en je eigen persoonlijkheid erin te verwerken. Een saai ogend cv spreekt minder snel aan dan een cv vol leuke details. Hetzelfde geldt voor een sollicitatiebrief. Als het lukt, gooi er dan een mopje of woordspeling in. Zoiets wordt altijd geapprecieerd!