Fruits

Maak je brein blij met voeding

Verwen je hersenen dagelijks met een gezonde portie energie, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Voldoende, evenwichtig en gevarieerd eten is nodig om je hersenen optimaal te laten werken en je dus goed te kunnen concentreren. En sommige voedingsstoffen bevatten meer vitaminen, mineralen en antioxidanten dan anderen. Ontdek alle brain food!

Vrouw eet een watermeloen
  • Je dagelijkse portie energie haal je uit volle graanproducten zoals bruin of volkoren brood, muesli, havermout, aardappelen en volle deegwaren.

  • Vette vissen zoals makreel, paling en zalm zijn bijzonder gezond. Waarom vette vis? Ze zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Die vetzuren zijn onmisbaar voor ons lichaam en dragen bij tot een goede werking van de hersenen. Bovendien bevorderen deze vissen je alertheid en verminderen ze je stress.

  • Noten zijn een bron van vitamine E, een belangrijke antioxidant. En voldoende antioxidanten eten is goed om de beschadiging van (hersen)cellen tegen te gaan.

  • Blauwe bessen, rode bessen, frambozen, aardbeien,… Zomers fruit is niet alleen lekker, maar bevat ook een heleboel antioxidanten. Een perfect tussendoortje dus!

  • Donkere, pure chocolade met een cacaopercentage van meer dan 70 procent is rijk aan het mineraal magnesium. Dat mineraal gaat vooral vermoeidheid tegen, maar bevat ook enkele stoffen die een opwekkend effect hebben en je een goed gevoel geven. En dat is niet alles: door magnesium gaat je bloed beter circuleren en hoe beter je bloedcirculatie, hoe beter je concentratie, kennisvermogen en humeur.

  • Ook broccoli, spinazie, boerenkool en andere verwante groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen en geven je dus heel wat energie.

  • Knoflook geeft niet alleen smaak aan je gerechten, het beschermt ook je hersenen en zuivert je bloed.