Kinderen spelen buiten en gooien met papieren vliegtuigjes

Met deze 5 tips spelen je kinderen meer buiten

Met deze 5 tips spelen je kinderen meer buiten

Het zonnetje begint te schijnen en de temperaturen worden zachter. Hoog tijd dus voor een aantal tips die je kind(eren) motiveren om meer buiten te spelen.

Kinderen spelen buiten en gooien met papieren vliegtuigjes
 1. Speelt je (b)engeltje graag in de keuken? Neem wat oude potten of pannen en zet je kindje buiten aan het koken met alles wat hij of zij in de tuin vindt: modder, steentjes, onkruid, blaadjes,… Een echte moddersoep!
 2. Warm weer en nood aan afkoeling? Speel volleybal met waterballonnen: twee velden met in het midden een net of een zeil waarover de waterballonen gegooid moeten worden. Plezier gegarandeerd!
 3. Breng ‘binnen’ mee naar buiten. Vaak heeft je kind buiten niet heel veel te zoeken. Verplaats daarom speelgoed, blokken, verkleedkleren, klei,… naar buiten. Zo blijft je kindje buiten urenlang bezig!
 4. Betrek je kinderen bij de klusjes buiten. Of het nu de auto wassen, onkruid uittrekken, zaaien of gaan wandelen met de hond is, vraag je kind(eren) om mee te gaan. Zo brengen ze niet alleen buiten tijd door, maar leren ze ook praktische skills. Twee vliegen in een klap!
 5. Slijm: het is vies en glibberig, maar je kinderen spelen er graag mee. Laat ze zelf buiten slijm maken. Je kinderen zijn er uren zoet mee en binnenshuis blijft het mooi net.
 • Recept voor slijm

  Recept voor extra glibberig slijm:

  65 ml witte knutsellijm

  1 bus scheerschuim

  Lenzenvloeistof

  Stap 1: giet eerst ongeveer 65 ml witte knutsellijm in een grote mengkom.

  Stap 2: spuit daarover een dikke laag scheerschuim.

  Stap 3: meng alles goed door elkaar. 

  Stap 4: doe daarbij een theelepel glitter en/of een paar druppels kleurstof en meng goed.

  Stap 5: spuit 2 eetlepels lenzenvloeistof over het mengsel (let op dat het ingrediënt borax zeker aanwezig is in de lenzenvloeistof).

  Stap 6: roer voorzichtig door elkaar tot je een slijmbal hebt.

  Stap 7: nog geen samenhangende bal? Leng dan aan met lenzenvloeistof.

  Stap 8: nu kan je het goedje kneden met je handen. Het is eerst plakkerig, maar na een paar minuten heb je zelfgemaakt slijm!