Moeder en dochter die samen koken

Vind de perfecte hobby voor jouw kind

Op zoek naar een hobby voor je zoon of dochter, maar kan je hem of haar niet echt verleiden met klassiekers zoals dansen of voetballen? Check eens deze originele hobby’s!

Moeder en dochter die samen koken
 • Kookles

  Op zoek naar een lekkere en educatieve hobby voor je kind? Dan zijn kooklessen misschien een goed idee! Tijdens de kooklessen leert je kind bij verschillende taken mee te helpen, maar ook om enkele basisvaardigheden zelf uit te voeren. Daarnaast leert je zoon of dochter goede en gezonde eetgewoonten aan te nemen. En als je kind de smaak te pakken heeft, betekent dat ook dat jij minder vaak achter het kookfornuis moet staan, mooi meegenomen!

 • Schaken

  Vanaf zes jaar zijn kinderen cognitief voldoende ontwikkeld om te leren schaken. Let wel, leren schaken is als leren lezen: je begint eenvoudig en bouwt je niveau op. Daarom is het belangrijk om je kind spelenderwijs te leren schaken en op zijn of haar tempo. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat schaken veel positieve effecten heeft op het brein. Je zoon of dochter leert vooruit denken, een strategie verzinnen en toepassen en geduld hebben.

 • Leren programmeren

  Programmeren wordt steeds belangrijker. De kans dat je kind er later mee te maken zal hebben, is groot en bovendien leren kinderen op die manier probleemoplossend denken. Kinderen kunnen op jonge leeftijd al op een laagdrempelige manier leren programmeren met speelgoed. Voor oudere kinderen zijn robots en software interessanter.

 • Pottenbakken

  Met een creatieve hobby kan je zoon of dochter zich volledig concentreren op het creëren van een nieuw kunstwerk en zijn of haar ideeën de vrije loop laten. Vooral voor jongere kinderen is creatief bezig zijn belangrijker dan het eindresultaat. Boetseren met klei of pottenbakken is daar ideaal voor! Het ontwikkelt de creativiteit van kinderen, maar ook hun handvaardigheden en ruimtelijk inzicht. Bovendien maakt je kind leuke en blijvende herinneringen.