Jonge mama met baby in haar armen

Zoek je een babynaam? 5 leuke websites voor inspiratie

Zoek je een babynaam? 5 leuke websites voor inspiratie

Last van twijfelitis als het op babynamen aankomt? De naam die je kiest voor je kleine spruit is er een voor het leven, maar de vele voornaamboeken of -lijstjes kunnen overweldigend zijn. We geven je een paar tips om je zoektocht iets gemakkelijker te maken!

Jonge mama met baby in haar armen

1. De voornamentool van Kind&Gezin
Op zoek naar een (oer)Vlaamse naam? Dan is de voornamentool van Kind & Gezin iets voor jou. Je kan er checken hoe vaak de voornaam die jij in gedachten hebt de afgelopen jaren in Vlaanderen gebruikt werd. Nog geen naam in gedachten? Misschien weet je wel al met welke letter de voornaam moet beginnen, eindigen of het maximaal aantal letters? Dan komt deze tool echt van pas! Het sorteert ook nog eens alle resultaten volgens populariteit of originaliteit.

2. Mama Baas
De tool van Mama Baas lijkt een beetje op die van Kind & Gezin, met dat verschil dat je er net iets verder mee kunt gaan. Moet je naam uniseks zijn? Check. Zoek je specifiek naar een naam met, zeg maar, een Azteekse oorsprong? Check, want met de tool kan je tientallen oorsprongen aanvinken. Moet de naam een link hebben met geografie, muziek of iets anders? Check! Als extraatje geeft de tool ook nog eens de betekenis van alle namen mee. Lekker verslavend dus. 

3.CharliesNames
Al swipend een toffe voornaam vinden? Neen, niet op Tinder, wel op de app CharliesNames. De app filtert namen op populariteit per land en vervolgens swipe je de suggesties naar links of rechts. Zo kan je de populaire namen in Brazilië of Zweden uittesten. Dat is niet alles, de app plaatst telkens de achternaam en eventuele tweede naam van je baby bij de voornaamsuggestie. 

4. ZeeVanNamen
Twijfel je tussen twee namen? Haast je dan naar de site ZeeVanNamen. Je kunt er enquêtes lanceren waar andere bezoekers op mogen stemmen. Mien of Marie? Jakob of Jasper? Laat anderen stemmen op de naam die zij het mooist vinden. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor de naam met de meeste stemmen, maar het is altijd interessant om te weten wat vreemden van je opties vinden.  

5. Vraag eens rond  
Zijn je vriendinnen klaar met kindjes krijgen? Pols dan eens naar hun lijstjes met potentiële babynamen, misschien zit er wel iets tof tussen voor jouw kleintje. Laat vrienden, familie of kennissen ook eens raden naar de naam van je baby. Zij hoeven niet te weten dat je nog geen naam gekozen hebt, maar wie weet komen ze met leuke ideetjes. 
 

Gezond van bij de start

Je bent zwanger, proficiat! De volgende maanden worden een bijzondere periode. 

In deze brochure vind je informatie die je kan helpen tijdens dit belangrijke levensmoment. Voor jezelf, maar ook voor je partner.

Beer op zwangere buik